Συνάντηση Αγοραστού με τους οικονομολόγους

agor_oikonom

 

 

 

 

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό πραγματοποίησαν μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου του παραρτήματος Θεσσαλίας στα πλαίσια της αλλαγής διοίκησης. Πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Σπύρος Βαλλιώτης και στη θέση του αντιπροέδρου μεταβαίνει ο κ. Αιμ. Νταγιάνης.

Η συζήτηση όπως ήταν αναμενόμενο περιστράφηκε γύρω από οικονομικά θέματα με κυρίαρχο το υφεσιακό τοπίο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και τις προοπτικές ανάκαμψης. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ ενώ ανέπτυξε τον σχεδιασμό της αιρετής Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια βάση και της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

«Η κατάσταση που βιώνει η ελληνική οικονομία είναι ασφυκτική. Χρειάζεται να υπάρξει άμεση ρευστότητα στην αγορά, με στόχευση στην πραγματική οικονομία, και σταδιακή ελάφρυνση του βάρους που έχουν κληθεί να σηκώσουν τα τελευταία τρία χρόνια μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι και συνεπείς φορολογούμενοι. Η πάταξη της φοροδιαφυγής και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μην διαρραγεί άλλο ο κοινωνικός ιστός. Οι ανισότητες που γίνονται ολοένα και περισσότερες δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα. Και οι εξαιρετικά άνισες κοινωνίες δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, ενώ οι οικονομίες τους δεν είναι ούτε σταθερές ούτε βιώσιμες. Μια κοινωνία με ισότιμα κατανεμημένη αγοραστική δύναμη μπορεί πιο εύκολα να διατηρήσει μακροοικονομική ισορροπία», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη τα μέλη του Δ.Σ. Ισ. Χρόνης, Σ. Χαϊδάς, Γ. Ζιαράγκας και Α. Κουτσοκέρας.

 

 

 

.