Συναγερμός για την κατακόρυφη πτώση των τουριστικών εσόδων

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα έσοδα από τον Τουρισμό για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Οι άνθρωποι της τουριστικής βιομηχανίας ανησυχούν, ενώ κάποιοι, ήδη μιλούν για χαμένη τουριστική σεζόν. Η βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι αντιμέτωπη με λουκέτα και απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Στο ναδίρ βρέθηκαν τα έσοδα από τον Τουρισμό το πρώτο 6 εξάμηνο του έτους.

Απογοητευτικά τα στοιχεία για τον τουρισμό

Εισπράχθηκαν μόλις 678 εκατ. € όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι οι εισπράξεις έφθασαν τα 5,41 δισεκ € με τις απώλειες να αγγίζουν τα 5 δισεκ. € , το μέλλον πολλών επιχειρήσεων προβλέπεται ζοφερό. Πολλά μαγαζιά θα κλείσουν μέσα στο χειμώνα …εργαζόμενοι θα απολυθούν.

Το κοντέρ των τουριστικών εσόδων τον Ιούνιο όταν έγινε και η επανεκκίνηση του τουρισμού σχεδόν μηδένισε καθώς οι εισπράξεις έφθασαν τα 64 εκατ. έναντι των 2,56 δισ. ευρώ πέρσι.

Tην ίδια ώρα τα αυστηρότερα μέτρα σε τουριστικούς προορισμούς έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν πολύ νωρίτερα

Αυξήθηκαν οι άνεργοι

Η πανδημία άφησε τα πρώτα ορατά σημάδια στην αγορά εργασίας , καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Ιούλιο, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 125.000 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Οι φόβοι αυξάνονται για μεγαλύτερη τρύπα στα τουριστικά έσοδα τον Αύγουστο καθώς τα νέα μέτρα οδήγησαν πολλούς τουρίστες να ακυρώσουν τελευταια σρτιγμή τις διακοπές τους.

Τον Ιούνιο οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5 δις τουριστικές εισπράξεις φέτος… τώρα ο πήχης κατεβαίνει πιο χαμηλά ακόμη και στα 3 δις € για το 2020 όταν πέρυσι είχαμε εισπράξει 18 δισ €

tovima.gr