Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Τρικάλων: Ανάλγητο αυτό μέτρο της  υποχρεωτικότητας και της τιμωρητικότητας

 

     Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων συντάσσεται διαχρονικά με την πλευρά της επιστήμης και των επιτευγμάτων της, που έχουν ως επίκεντρο την ποιοτική αναβάθμιση της ανθρώπινης ύπαρξης και ζωής σε όλα τα επίπεδα (ιατρικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό κτλ). Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος μας τάσσεται υπέρ του καθολικού εμβολιασμού ως άμεσου και ριζικού μέτρου Δημόσιας Υγείας με σκοπό την αναχαίτιση  της πανδημίας του κορωνοιού  (COVID – 19).

   Παράλληλα όμως δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στον τρόπο που επιχειρεί να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  η κυβέρνηση, καταπατώντας συνταγματικές αρχές και παραβιάζοντας θεμελιώδη ατομικά , εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα .  

   Το μέτρο της αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού και μάλιστα σε βάρος σε εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που μέχρι χθες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες υπό αντίξοες συνθήκες  με εξουθενωτικούς ρυθμούς και αυτοθυσίας, με ελάχιστα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), με ελλείψεις  προσωπικού αλλά και αναγκαίου μηχανολογικού , είναι ακραίο και αντιδημοκρατικό .  

 Επιμένουμε ότι με το ανάλγητο αυτό μέτρο της  υποχρεωτικότητας και της τιμωρητικότητας που το συνοδεύει, πέραν του διχασμού ανάμεσα στο προσωπικό, θα προκληθεί και μεγάλη σύγχυση στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., αφού η αναστολή εργασίας θα απομακρύνει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο πρακτικά είναι δύσκολο να αντικατασταθεί εγκαίρως . 

 Για  όλους  αυτούς τους λόγους, υπερασπιζόμενοι όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού καλούμε :

 Να ανακληθεί άμεσα και να ευρεθεί ηπιότερο μέτρο για τους μη εμβολιασμένους συναδέλφους των Ο.Τ.Α.

 Τέλος , ως Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων , με αίσθημα συλλογικής ευθύνης απευθυνόμενοι προς όλους και όλες τους συναδέλφους και συναδέλφισσες του συλλόγου μας δηλώνουμε ότι : << Οι εμβολιασμοί οι οποίοι αποτελούν επιστημονικό επίτευγμα της ανθρωπότητας , δεν συνιστούν μόνο μια πράξη ατομικής προστασίας αλλά και κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης >>.

 

                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

 

         Ο  Πρόεδρος                                                                          Ο Ταμίας

 

       Κωστίκας Ευάγγελος                                                             Σιακαβάρας  Θεόδωρος