Συγχαρητήριο μήνυμα της διευθύντριας Δ.Ε Τρικάλων για την διεξαγωγή διημερίδας

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων για τη διεξαγωγή της διημερίδας στο πλαίσιο του προγράμματος HumanRightsforBeginners 2.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Ζέτα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας. Η Yφυπουργόςευχαρίστησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και την κ. Ξυνοπούλου καθώς και όλους τους διοργανωτές της διημερίδας για την άψογη διοργάνωση. Μέσα από την τοποθέτησή της τόνισε την αξία του προγράμματος HumanRightsforBeginners 2. Όπως, δήλωσε είναι ένα πρόγραμμα που επιχειρεί, αφενός, την καλλιέργεια και διάδοση στο σχολικό περιβάλλον του δημοκρατικού πολιτισμού και των αντιλήψεων και, αφετέρου, την δικτύωση και συνεργασία εκπαιδευτικών και σχολείων μεταξύ τους. Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία για την αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παραστεργίου και τον Εθνικό Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών κ Μοσκώφ.

Στη διημερίδα εκτός της υφυπουργού παρευρέθηκαν οι κ.κ Βουλευτές Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα και Αθανάσιος Λιούτας, ο κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρδας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Έφη Λεβέντη, Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο κ. Χρήστος Τρικάλης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου στη Διευθύντρια του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων, κ. Ζωή Περιστέρη και τον Υπεύθυνο της NewWrinkle, κ. Πάνο Παπαδημητρόπουλο, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της διημερίδας.

Στη διημερίδα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν εκπαιδευτικά εργαλεία και παιδαγωγικές προσεγγίσεις που βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν στο σχολικό περιβάλλον κρίσιμα ζητήματα, προωθώντας βασικούς άξονες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία της έκφρασης, η συμπερίληψη της διαφορετικότητας και ο εθνοπολιτισμικός σεβασμός.

Η επιμορφωτική δράση παρείχε στους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, ευρεία πρόσβαση σε πηγές γνώσης και καινοτομίας, σε θέματα διεθνούς αναγνώρισης, ευαισθητοποίησης και προβληματισμού.

Όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στη παρούσα διημερίδα, προήγαγαν την έννοια της συμπερίληψης και ενίσχυσαν σημαντικά τη σύμπραξη και τη συνεργασία, θεμελιώνοντας σε στέρεο πρακτικό έδαφος την ιδέα μιας δημοκρατικής και συμπεριληπτικής Ευρώπης.

Οι εκπαιδευόμενοι είναι σίγουρο πως με το πέρας της διημερίδας θα ενεργοποιηθούν και θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές διάχυσης γνώσης στις τοπικές κοινότητες.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ