Στροφή των Τρικαλινών στις μονοήμερες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς

Άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους Τρικαλινούς οι πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές.

Δυστυχώς και το φετινό καλοκαίρι, απ’ ότι δείχνει η πραγματικότητα, αλλά και τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν θα μπορέσει να κάνει διακοπές, με αποτέλεσμα να παραμείνει άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους συμπολίτες, η ανάγκη για λίγη ξεκούραση, αναψυχή και απόδραση από την δύσκολη καθημερινότητα.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνουν πολλά Τρικαλινά νοικοκυριά, μπροστά στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, έχει στρέψει ένα μεγάλο κομμάτι των καταναλωτών του τουριστικού προϊόντος, να επιλέγει ως λύση ανάγκης τις μονοήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς με τα τοπικά τουριστικά γραφεία, που διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδρομές.

Όπως υπογραμμίζει στο trikalaIN ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων Τρικάλων κ. Βασίλης Αντωνόπουλος,«τα τελευταία χρόνια, ελέω κρίσης, ολοένα και κερδίζει έδαφος, η  τακτική μεμονωμένων ατόμων αλλά και οικογενειών, να επιλέγουν μονοήμερες ή έστω ολιγοήμερες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για άλλες επιλογές. Η οικονομική κρίση έκανε πολύ κόσμο, να ξαναγυρίσει σε πρότυπα διακοπών, που συναντούσαμε τα παλαιότερα χρόνια, όπου παρέες νεαρών κυρίως, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία, χρησιμοποιούν τα λεωφορεία που κάνουν ημερήσιες εκδρομές, για να κάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια, παίρνοντας και τα απαραίτητα μαζί τους (φαγητό, προμήθειες κλπ.), ώστε να ελαχιστοποιήσουν όσο είναι δυνατόν το οικονομικό κόστος. Δημοφιλείς κοντινοί προορισμοί είναι ο Πλαταμώνας και οι Νέοι Πόροι, όπου μπορεί κανείς να φτάσει με μια πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση, ακόμα και με 7 ευρώ μετ’ επιστροφής. Τα δρομολόγια για αυτούς τους προορισμούς είναι καθημερινά.

Η κίνηση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ μεγάλη, κάτι που μας αναγκάζει ως τουριστικούς πράκτορες, να χρησιμοποιούμε και δεύτερο και τρίτο λεωφορείο, αν χρειαστεί, ενώ τις καθημερινές τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό κλάδο και εμείς ως πράκτορες, κάνουμε το καθετί που χρειάζεται για να μείνει ικανοποιημένος  ο κόσμος», σημειώνει με έμφαση ο κ. Αντωνόπουλος.

Οι ανάσες δροσιάς που αναζητούν πολλοί Τρικαλινοί και αυτό το καλοκαίρι, μάλλον κοστίζουν πολύ, οπότε πολλοί επιλέγουν διακοπές με το λεωφορείο….όπως παλιά!