Στραγγάλισε τη φίλη του, καθώς νόμιζε ότι τον είχε κολλήσει κορονοϊό

Η 27χρονη δολοφονήθηκε εκεί όπου θα έπρεπε να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής, κατά την διάρκεια της καραντίνας, μέσα στο ίδιο της το σπίτι

Εδώ και λίγες ημέρες, τα ιταλικά ΜΜΕ δεν ασχολούνται μόνο με τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς η δολοφονία μιας φοιτήτριας της Ιατρικής από τον σύντροφό της, στον χώρο όπου θα έπρεπε να αισθάνεται πιο ασφαλής από οπουδήποτε αλλού, δηλαδή στο σπίτι της, «έσπασε» το μονοπώλιο των ανταποκρίσεων από το μέτωπο του COVID-19.

Η Λορένα Κουαράντα, 27 ετών, συγκατοικούσε με τον σύντροφό της στην πόλη Μεσίνα. Στις 31 Μαρτίου, ο επίσης απόφοιτος Ιατρικής Αντόνιο Ντε Πάτσε, ετών 28, τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ομολογώντας πως στραγγάλισε τη φίλη του, έπειτα από καβγά που είχαν οι δυο τους, καθώς νόμιζε ότι τον είχε κολλήσει κορονοϊό. Στη συνέχεια, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, ωστόσο τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Το θέμα αυτής της γυναικοκτονίας ξέφυγε από τα σύνορα της Ιταλίας, καθώς με την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει σε πολλά μέρη του πλανήτη, εντείνονται οι φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, με τα θύματα να βρίσκονται εγκλωβισμένα σε τέσσερις τοίχους με τον κακοποιητή τους, χωρίς να μπορούν να διαφύγουν.

ethnos.gr Με πληροφορίες από lettoquotidianoilmattino