Στον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος Kαλαμπάκας για τη μονιμοποίηση της Ι.Μ. Σταγών

sinanis-ieronimos

Το κατώφλι του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου πέρασε χθες το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο…
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης που έλαβαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας για την προώθηση του πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Καλαμπάκας για τη μονιμοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, η οποία σημειωτέον στην παρούσα χρονική φάση είναι προσωποπαγής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας εξήγησε στον κ. Ιερώνυμο τις παραμέτρους οι οποίες στηρίζουν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας η οποία ζητά την μονιμοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως εξάλλου ειπώθηκε και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ ο κ. Σινάνης για το ίδιο θέμα συναντήθηκε και με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού της χώρας Κώστα Μπούρα, ενώ είδε και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο στον οποίο και έθεσε τη σπουδαιότητα του αιτήματος των Καλαμπακιωτών οι οποίοι θέλουν τη Μητρόπολη να παραμείνει στην πόλη τους.

Όπως και να έχει το προσεχές χρονικό διάστημα θα είναι καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης η οποία σε σημαντικό βαθμό εξαρτάται και από τη βούληση του Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Αλεξίου καθώς απαιτείται και η δική του συναίνεση για την μονιμοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

romfea.gr