Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων

oikodomoi_trikalon

 

 

 

Την ίδια ώρα που οι οικογένειες των οικοδόμων είναι  χτυπημένες από την ανεργία, με τσακισμένο μεροκάματο  και  προσπαθούν να διακανονίσει φόρους και χαράτσια του 2011 χωρίς ακόμα να μπορεί να ασχοληθεί με αυτούς του 2012, έρχονται σε λίγους μήνες νέοι φόροι, ένα ασήκωτο βάρος χρεών και οφειλών. Ένα ασήκωτο βάρος με τσακισμένα μεροκάματα, αλλεπαλλήλους φόρους και κύμα ακρίβειας (ΔΕΗ, εισιτήρια στις μεταφορές κλπ) που θεριεύει.

Με το νέο φορολογικό η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εντείνει τη φτωχοποίηση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, με αυξημένους συντελεστές, με κατάργηση και μειώσεις φοροεκπτώσεων. Μαζεύουν λεφτά, για να χρηματοδοτήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές κ.λπ., που θα υλοποιήσουν την περιβόητη ανάπτυξη.

ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ 

Είναι πρόκληση και κοροϊδία το να μιλάει η κυβέρνηση για ελαφρύνσεις. Τα νέα φορολογικά μέτρα μαζί με όλα τα προηγούμενα που έχουν παρθεί και σε συνδυασμό με τη συνολική επίθεση που ήδη έχει δεχθεί το  εισόδημά μας από μειώσεις μεροκάματου,  ανεργία κτλ. διαμορφώνουν συνθήκες μαζικής και απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης για το σύνολο του λαού.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα εξαθλίωσης και φοροληστείας την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, στις 6μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

και στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Σωματείο Συνταξιούχων  ΙΚΑ για άμεσα μέτρα για χορήγηση των φαρμάκων δωρεάν και χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς, την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

.