Στο Ναύπλιο διεξάγεται το 24ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ

99870098

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιούλη πραγματοποιείται το 24ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στην Ακροναυπλία

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Ναυπλίου, θα διεξαχθούν οι δραστηριότητες του 24ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ, η μεγαλύτερη ετήσια αγωνιστική συνάντηση χιλιάδων νέων απ’ όλη τη χώρα. Θα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ακροναυπλία και συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τους εκτελεσμένους από το Έκτακτο Στρατοδικείο της Τρίπολης, την περίοδο 1947-1949. Οι κατασκήνωση θα στηθεί στον γνώριμο χώρο της παραλίας της Καραθώνας, καθώς εκεί είχε γίνει και το 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, το 2010. Ο χώρος βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο και θα λειτουργεί από τις 10 Ιούλη και πρόκειται για μια μεγάλη παραλία, που προτιμούν οι κάτοικοι του Ναυπλίου και του Αργους για να κάνουν τα μπάνια τους, έναν πολύ όμορφο χώρο, με φυσική σκιά από δέντρα και όλες τις απαραίτητες υποδομές για κάμπινγκ, που έχουν ετοιμάσει οι τοπικές Οργανώσεις της ΚΝΕ

Το πλούσιο και ιδιαίτερα φροντισμένο πρόγραμμα του φετινού Διημέρου περιλαμβάνει πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που είναι αφιερωμένες στους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Πάνω στο βράχο της Ακροναυπλίας, εκεί όπου ήταν οι φυλακές που λειτούργησαν ως στρατόπεδο πολιτικών κρατουμένων από το 1937, θα έχει στηθεί μια μεγάλη έκθεση, που θα επισκεφτούν, καθ’ όλη τη διάρκεια του Διημέρου, συντεταγμένα με τις Οργανώσεις τους οι κατασκηνωτές. Η έκθεση παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και σκίτσα για τις φυλακές της Ακροναυπλίας και τη ζωή των κρατουμένων σ’ αυτές, την καθημερινότητά τους.
Αλλη μια έκθεση που θα λειτουργεί με οργανωμένες ξεναγήσεις, θα στηθεί στο χώρο της κατασκήνωσης και θα περιλαμβάνει φωτογραφικό και αρχειακό υλικό (όπως γράμματα και επιστολές φυλακισμένων, εφημερίδες της εποχής). Η έκθεση αυτή θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, στους δύο σταθμούς του Διημέρου: Τις φυλακές της Ακροναυπλίας και το στρατοδικείο – «θανατοδικείο» της Τρίπολης.
Παράλληλα, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και μια παράσταση που έχουν ετοιμάσει οι Οργανώσεις Περιοχής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, ένα μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στην Ακροναυπλία, «ντυμένο» με ποίηση, με ζωντανή μουσική και τραγούδια του αγώνα, αφήγηση των ιστορικών γεγονότων από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου μέχρι και το τέλος της κατοχής, που σχετίζονται με την Ακροναυπλία και τους κρατουμένους της, καθώς και απαγγελίες ποιημάτων του Κώστα Βάρναλη, του Γιάννη Ρίτσου, του Βασίλη Ρώτα και κειμένων του Δημήτρη Γληνού.
σημαντική για τους κατασκηνωτές του Διημέρου θα είναι η συμμετοχή τους στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, στον Αη Θανάση στην Τρίπολη, στις 12 Ιούλη, για να τιμήσει τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, στο πρόσωπο των εκτελεσμένων με απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης, την περίοδο 1947-1949. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους εκτελεσμένους.
Μέσα απ’ όλες αυτές και άλλες ακόμα πλούσιες δραστηριότητες, φωτίζεται ο σκοπός και το περιεχόμενο του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, όπως περιγράφεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ: «Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, πατώντας στα χνάρια των ηρώων του λαού μας. Συνεχίζουμε κι αγωνιζόμαστε σήμερα, με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον»…

Δηλώσεις συμμετοχής από ενδιαφερόμενους μπορούν να γίνονται στις οργανώσεις της ΚΝΕ και στο τηλέφωνο 2431025404.
Τα λεωφορεία αναχωρούν την Παρασκευή 10 Ιούλη και ώρα 13.00 από την Κεντρική Πλατεία, μπροστά από το κατάστημα “Κωστάρας”

.