Στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου ο Αγοραστός

Το υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Το έργο «Επέκταση Διδακτηρίου Δημοτικού Σχολειού Μεγ. Κεφαλόβρυσου» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2007-2013, είναι προϋπολογισμού 2.215.000 και υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ως αιρετή Περιφέρεια προσπαθούμε να επιλύσουμε χρόνια προβλήματα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την παιδεία. Το δημοτικό σχολείο στο Μεγ. Κεφαλόβρυσο αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και με ταχύτατους ρυθμούς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο διδακτήριο. Είναι προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ περίπου, με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και όλες εκείνες τις υποδομές που απαιτούνται σε ένα μοντέρνο κτίριο. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα δίνουμε μια ελπίδα προοπτικής στα παιδιά, καλυτερεύουμε τις υποδομές στην παιδεία και κάνουμε το σχολείο περισσότερο ελκυστικό».

 

kefalobr_1

 

 

 

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλου Κεφαλόβρυσου κ. Αλιάγας, τόνισε πως «Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων να επεκταθεί το Δημοτικό Σχολείο γιατί έχουμε ένα νέο οικισμό δίπλα στον παλιό, που αναπτύσσεται ραγδαία, τα παιδιά συνεχώς αυξάνονται και το ότι ο κ. περιφερειάρχης επενδύει στην παιδεία και την υγεία δείχνει πόσο ευαίσθητος άνθρωπος είναι».

kefalobr_3

Αντικείμενο της εργολαβίας αυτής είναι η κατασκευή της επέκτασης και η πλήρης αποπεράτωση του διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, της Περιφερειακής Ενοτήτων Τρικάλων, σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 3.000 m2 περίπου. Με την επέκταση και τις επεμβάσεις στο υπάρχον κτίριο επιφάνειας 270m2 , δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο διδακτήριο με όλους τους απαιτούμενους χώρους συνολικής επιφάνειας 1530m2 , το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του 6/θέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Κατά την επίσκεψη στο σχολείο παρευρέθηκαν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσίγκας και Ελένη Αργυροπούλου, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας και η δ/ντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων Έφη Καραγιάννη.

 

 

 

 

.