Στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων ο Κώστας Σκρέκας

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Κώστας Σκρέκας, για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της ηρωικής και μαρτυρικής αυτής πόλης.

Το κυβερνητικό στέλεχος, που παρέστη ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Κυβέρνησης στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων και ξεναγήθηκε στην ιστορική μόνη της Αγίας Λαύρας.

Με αφορμή την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων, ο Τρικαλινός υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Από εδώ, από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, ξεκίνησε το ορμητικό ποτάμι ελευθερίας. Σε αυτόν τον τόπο που πρώτος έγινε ορμητήριο και καταλύτης για την απελευθέρωση της πατρίδας μας γιορτάζουμε μια μνήμη ιστορική αλλά και ζωντανή, 200 χρόνων.

Σήμερα αυτός ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας γιγαντώνεται. Μέσα στις νέες μας “μάχες” τις εθνικές, τις κοινωνικές, τις προσωπικές που θα μας βρουν και πάλι νικητές. Όπως αξίζει σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Όπως αρμόζει στους θεματοφύλακες του παρελθόντος και πλάστες του μέλλοντος».