Στην τελική ευθεία ο αγώνας μπάσκετ για φιλανθρωπικό σκοπό στα Τρίκαλα

DSC00306

Πρόσκληση σε όλους τους Τρικαλινούς και γενικότερα τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο φιλικό αγώνα μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ανάμεσα στους έλληνες βετεράνους και τους αντίστοιχους της Μπαρτσελόνα. απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου σήμερα στα Τρίκαλα. Τον αγώνα διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνδιοργανωτές τον Δήμο Τρικκαίων και τον αθλητικό σύλλογο μπάσκετ Πράσινη Γωνιά, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων. Η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ξεκινά αύριο Τρίτη και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο 106 της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στον πρώτο όροφο, ή στο τηλέφωνο 24310-46106 κ. Νατάσσα Καλύβα και Βαγγέλης Μπρουζούκης.

 Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός: «Είναι μια διοργάνωση με ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για τα Τρίκαλα και όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μια διοργάνωση που την χαρακτηρίζουμε ως ασίστ ανθρωπιάς γιατί τα έσοδα της διοργάνωσης αυτής θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών της Ελλάδας και της Μπαρτσελόνα. Είναι ιδιαίτερη τιμή που τους φιλοξενούμε εδώ στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα. Ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδο για όλους, εμείς όμως προσπαθούμε να βγάλουμε μια εικόνα αισιοδοξίας προς τα έξω ότι η Ελλάδα μπορεί, ότι τα Τρίκαλα μπορούν και διοργανώνουν τέτοιες αθλητικές συναντήσεις με ιδιαίτερη αξία όπου οι Θεσσαλοί και οι τρικαλινοί μπορούν να δουν άσσους καλαθοσφαιριστές οι οποίοι δόξασαν τα ελληνικά χρώματα, αθλητές που διακρίθηκαν στα παρκέ της Ευρώπης και όλου του κόσμου, να δουν είδωλα που ποτέ δεν συνάντησαν και να περάσουνε ένα μήνυμα ότι η προσφορά δεν σταματάει ποτέ.

 

Καλώ τον κάθε ένα που συνεισφέρει με την παρουσία του το Σάββατο 26 Νοεμβρίου εδώ στα Τρίκαλα, να κάνει ένα βήμα αλληλεγγύης, ένα βήμα αγάπης, ένα βήμα προσφοράς».

DSC00316

 

Ο κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε για ακόμη μια φορά πως: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμαχεί με οποιονδήποτε μπορεί να έχει μια καλή ιδέα που θα είναι στο πνεύμα, στο νόημα, και στο μήνυμα της εποχής ότι όλοι μαζί μπορούμε, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του. Το μήνυμα είναι ο ένας για τον άλλον, αυτό το μήνυμα περνάει η «ασίστ ανθρωπιάς. Το μήνυμα του εμείς και όχι του εγώ».

 

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμης Ρετζιάς ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί από την πρώτη στιγμή οι σύλλογοι μπάσκετ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν άμεσα. Η διοργάνωση αυτή είναι στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της Περιφέρειας, όπου δώσαμε έμφαση από την πρώτη στιγμή και στόχο μας είναι να στηρίξουμε τέτοιες διοργανώσεις γιατί πέρα από την προαγωγή των αθλημάτων προσφέρουμε και ένα κοινωνικό έργο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Τρικκαίων, την ομάδα της πράσινης γωνιάς, αλλά και τους τοπικούς επιχειρηματίες, τα ξενοδοχεία, τους ανθρώπους που ασχολούνται με την εστίαση και να καλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια».

 

Η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα Βάσω Κάκλα δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για την πόλη και τον Δήμο Τρικκαίων να φιλοξενεί αυτή την πολύ ωραία εκδήλωση. Συγχαίρουμε την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της, εμείς ως Δήμος πάντοτε βοηθούμε όπου μπορούμε, με τα μέσα που έχουμε και χαιρόμαστε πραγματικά να φιλοξενούμε ανάλογες διοργανώσεις. Καλωσορίζουμε όλους τους αθλητές στην πόλη μας και πραγματικά χαιρόμαστε γιατί αυτή η εκδήλωση γίνεται για λόγους φιλανθρωπικούς και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας».

 

Ο Πρόεδρος Πράσινης Γωνιάς κ. Θανάσης Τζιατζιάς τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για το σωματείο μας που συμμετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και θέλω να ευχαριστήσω την περιφέρεια Θεσσαλίας, από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να συνεισφέρουμε σε αυτή τη γιορτή».

 

Απ’ την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων κ. Μπάνε Πρέλεβιτς ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπως και με μεγάλη χαρά πηγαίνω όπου μας καλεί ο Σύλλογός μας για να συμμετέχουμε σε διοργανώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε ο Σύλλογός μας και ένας από τους λόγους που και εμείς τον στηρίζουμε. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία της και ιδιαίτερα τον Ευθύμη Ρεντζιά και θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο και θα δούνε ένα αρκετά καλό θέαμα».