Στην Πρώτη Γραμμή ο Χρήστος Σιμορέλης

14-10-2015 88897766

Στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου έκανε πολιτική παρέμβαση ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Χρήστος Σιμορέλης, το πρωί της Τετάρτης. Στη συζήτηση βρίσκονταν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα εσωκομματικά ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως τόνισε και ο Βουλευτής, όταν ερωτήθηκε, η πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σημαντικό ζήτημα. Θέλουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που θα κάνει εποικοδομητική κριτική και προτάσεις. Η πορεία της Νέας Δημοκρατίας μέχρι στιγμής δείχνει ότι ανήκει στο νεοφιλελεύθερο μπλοκ, οι πολιτικές της ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα και έχει πάρει ακροδεξιές θέσεις σε ορισμένα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό. Είναι σαφές ότι η προσπάθεια να φορτώσει 40 έτη αμαρτιών στην επτάμηνη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αναπαράγοντας το εικονικό success story, δεν πείθει τον ελληνικό λαό.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το πολυνομοσχέδιο της Παρασκευής. Πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται, είναι μέτρα με υφεσιακό χαρακτήρα, που πάρθηκαν με εκβιαστικό τρόπο για την ελληνική οικονομία και πρέπει να αντιμετωπιστούν με το ισοδύναμα και το παράλληλο πρόγραμμα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να εκμεταλλευτούμε όσα θετικά μέτρα με αναπτυξιακό χαρακτήρα μπορούμε, ωθώντας τη βελτίωση της οικονομίας. Χτυπάμε τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, με μέτρα όπως το πλαστικό χρήμα. Επιπλέον, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι κλειστές λίστες για να υπάρξει διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τέλος, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο στις πέτρες του Μωυσή και η διαπραγμάτευση είναι διαρκής. Πολλά ζητήματα που η κοινή λογική επιτάσσει ότι είναι προς το συμφέρον της οικονομίας, όπως οι 100 δόσεις, πρέπει να συνεχιστούν. Θα είμαστε εκεί να αγωνιστούμε για αυτά.

 

.