Στέφανος Κουκουράβας : Προσκλητήριο ευθύνης

Σήμερα, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης και οπισθοδρόμησης, η ελληνική οικονομία διαφαίνεται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της ανάπτυξης.

Το 2018 θα αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο, μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων και ενδέχεται να σηματοδοτήσει αλλαγές στον χώρο.

Αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πλέον κρίσιμη για το αν θα καταφέρουμε να κάνουμε τα απαιτούμενα άλματα προς τα εμπρός ή θα συμβιβαστούμε με την παρούσα κατάσταση.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, οι Έλληνες στρατιωτικοί δικαιούνται να έχουν ρόλο και φωνή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, με την εκλογή των άξιων συναδέλφων, με την ενεργή συμμετοχή των μελών στα δρώμενα των Ενώσεων, με δραστήρια διεκδικητική στάση.

Απαιτείται μια μεγάλη ανασύνταξη δυνάμεων με νέα φιλοσοφία, με ενωτικό πνεύμα, μακριά από κάθε είδους παραγοντικές εξαρτήσεις και φυσικά πέρα από προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις, που δυστυχώς εντοπίζονται και στην περιοχή μας, αλλά ευτυχώς όχι στους κόλπους της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.

             Αυτές οι εκλογές συνιστούν πρώτης τάξεως ευκαιρία να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα του κλάδου προς την αδιαφορούσα Πολιτεία, ότι υπάρχουμε, είμαστε εδώ παρόντες και αγωνιζόμαστε.

             Δεν επαιτούμε, αντιθέτως απαιτούμε όσα μας αναλογούν και δικαιούμαστε.

             Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο! 

Με εκτίμηση,

Στέφανος Κουκουράβας

Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας