Σπετζοφάι με χωριάτικο λουκάνικο Χοιροφάρμ

Ο Δεκέμβριος παραδοσιακά στην Ελλάδα ανήκει στο ποιοτικό χοιρινό κρέας, “Χοιροφαρμ ΕΠΕ Φάρμα Μαράβα Κούτσικου”!
Τηγανιά, κεφτεδάκια, λουκάνικα, κιμαδόπιτές και άλλα πολλά είναι τα εδέσματα που προτιμούν οι Έλληνες για τα γιορτινά τους τραπέζια!

Σπετζοφάι με χωριάτικο λουκάνικο Χοιροφάρμ

Υλικά                                                                                                         

Λουκάνικο Χοιροφάρμ 700 γραμμ.

10-15 Πιπεριές κέρατο

1/2 ποτήρι Κρασί κόκκινο

1 κουτί Ντομάτα χυμό

1 μεγάλο κρεμμύδι

Πάπρικα γλυκιά

Πάπρικα καυτερή

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Κόβουμε το λουκάνικο Χοιροφάρμ σε ροδέλες πάχους 1 δάκτυλο περίπου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λουκάνικο .

Αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε στρώσει χαρτοπετσέτα τα λουκάνικα Χοιροφάρμ.

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε την γλυκιά και την καυτερή πάπρικα και ίσως χρειαστεί και λίγο αλάτι.

Αφού τσιγαριστούν λίγο οι πιπεριές και το κρεμμύδι και μαλακώσουνε, επιστρέφουμε το λουκάνικο στο τηγάνι.

Προσθέτουμε και το χυμό της ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε περίπου ένα εικοσάλεπτο με κλειστό καπάκι να μελώσει.