Σωματείο Ελίζα: «Ευχαριστούμε Μικέλη και Σωτήρη Χατζηγάκη»

Το Σωματείο Ελίζα που στηρίζει και προστατεύει κακοποιημένα παιδιά ευχαρίστησε τους Μικέλη και Σωτήρη Χατζηγάκη για την παρέμβαση τους στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα τους. Το Σωματείο έστειλε δύο θερμές ευχαριστήριες επιστολές στους Σωτήρη και Μικέλη Χατζηγάκη για το αμέριστο ενδιαφέρον που έδειξαν σε ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό ζήτημα. Στο μήνυμα – απάντηση προς το Σωματείο Ελίζα, ο Μικέλης Χατζηγάκης έγραψε τα εξής:

Το Σωματείο Ελίζα κάνει όλα αυτά τα χρόνια μια πολύ σοβαρή δουλειά για την προστασία και στήριξη κακοποιημένων παιδιών. Μετά από επικοινωνία με το σωματείο είχα την χαρά να παρέμβω στον Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος επέδειξε άμεσο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα τους. Οι άνθρωποι με ευχαρίστησαν με αυτή την όμορφη επιστολή. Αλλά στην πραγματικότητα εμείς πρέπει να ευχαριστούμε κάθε μέρα το Σωματείο Ελίζα – και άλλα αντίστοιχα μη κερδοσκοπικά σωματεία και ιδρύματα – που όχι μόνο επιδεικνύουν μεγάλη κοινωνική ευαισθησία αλλά κάνουν τόσο σοβαρή δουλειά για την στήριξη αυτών των παιδιών. Και η προσφορά τους, αν και σημαντική, είναι συνήθως κάτω από τα ραντάρ των ΜΜΕ. Για αυτό ας προσπαθήσουμε ο καθένας, στον βαθμό που μπορεί, να αναδείξουμε και να στηρίξουμε τέτοιες ενέργειες (στο πρώτο σχόλιο έχω το σύνδεσμο του σωματείου για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα και να στηρίξει την προσπάθεια τους). Ότι χρειαστούν θα είμαι ξανά δίπλα τους και μακάρι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το σημαντικό τους έργο. Τους ευχαριστούμε πολύ για ότι κάνουν.

H EΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κύριε Μικέλη Χατζηγάκη

Το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, από την ίδρυση του το 2008, ενώνει τις δυνάμεις του με συνοδοιπόρους που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να διαμορφώσουμε ένα «σήμερα» για τα παιδιά μας, εφάμιλλο με αυτό που τους αναλογεί και τους αξίζει, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα λαμπρό «αύριο». Στην προσπάθεια μας αυτή εντάχθηκε και η προβολή του μηνύματος των Ηνωμένων Εθνών «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ», την οποία έχει υιοθετήσει το ΕΛΙΖΑ και την υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσπάθεια που καταβάλατε προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα μας. Η πράξη σας αυτή αποδεικνύει την ετοιμότητα σας να ανταποκριθείτε σε ουσιαστικά αιτήματα της κοινωνίας, προκειμένου να χαράξουμε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς τραυματισμένους ενήλικες. Φανερώνει την ιδιαίτερη ευαισθησία σας στα παιδιά και στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την ανατροφή τους. Αποτυπώνει την ικανότητα σας να αφουγκράζεστε τις ανάγκες των ανθρώπων και την επιθυμία σας να πράξετε τα ανάλογα.

Ευχόμαστε να σας δίνετε πάντα η δυνατότητα να επεμβαίνετε ουσιαστικά μεριμνώντας για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών ζωής, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της ομάδας του ΕΛΙΖΑ,

Βάννα Μαρκετάκη

Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού