Σούπα βελουτέ με ρεβίθια

Σούπα βελουτέ με ρεβίθια – Υλικά για 6 άτομα:

    • 500 γρ. ρεβίθια
    • 400 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • τα κοτσάνια από ένα μάτσο μαϊντανό (δεμένα)
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 125 ml λάδι
    • πιπέρι
    • 1/4 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
    • μία πρέζα μπούκοβο (τριμμένες καυτερές πιπερίτσες)
    • χυμός από 1½ λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

 

    • μία ντομάτα σε μικρά κυβάκια
    • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

Εκτέλεση

    • Μούλιασε από το βράδυ τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Την επομένη βράσε τα σε μεγάλη κατσαρόλα σε νερό –που θα έχει 2 φορές τον όγκο των ρεβιθιών– μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κοτσάνια μαϊντανού, τη δάφνη, το κύμινο και το μπούκοβο. Έπειτα από 45 λεπτά, ρίξε το πιπέρι και το λεμόνι.
  • Συνέχισε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν. Θα χρειαστούν περίπου 1½ ώρα. Βγάλε τη δάφνη και τα κοτσάνια του μαϊντανού. Ρίξε τα βρασμένα ρεβίθια στο μπλέντερ με τη μισή ποσότητα λαδιού. Σερβίρισε τη σούπα γαρνίροντας με τα κυβάκια ντομάτας