Γερμανία: Σχεδιάζει δίκτυο αγωγών υδρογόνου μήκους 1.800 χιλιομέτρων

Ένα δίκτυο αγωγών ενέργειας υδρογόνου σχεδιάζει να αναπτύξει η Γερμανία, έως το 2027, με κρατική συμμετοχή, σύμφωνα με προσχέδιο στρατηγικής του υπουργείου Οικονομίας που είδε το Reuters την Παρασκευή.

Ειδικότερα, το έγγραφο προβλέπει επίσης πως η Γερμανία θα ενθαρρύνει τη χρήση μπλε υδρογόνου και θα το εισάγει κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου προς το πράσινο υδρογόνο.

 

Σύμφωνα με το Reuters, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θέλει να στραφεί προς καθαρότερες πηγές ενέργειας και να διαφοροποιήσει τις προμήθειες της, ειδικά αφότου η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε στο επίκεντρο τις παγίδες της μεγάλης εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η δημιουργία μιας εταιρείας δικτύου υδρογόνου με κρατική συμμετοχή είναι αναγκαία για να οικοδομηθεί ένα σύστημα που να είναι κατάλληλο για τον σκοπό και οικονομικά προσιτό, αναφέρεται στο έγγραφο. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της στη βιομηχανία σύντομα.

 

Η κυβέρνηση προβλέπει επίσης ότι η Γερμανία θα διπλασιάσει την ικανότητα ηλεκτρόλυσης σε δέκα γιγαβάτ μέχρι το 2030, ανέφερε η εφημερίδα.

Το μπλε υδρογόνο εξάγεται από το φυσικό αέριο και θεωρείται ως μια μεταβατική προσέγγιση, ενώ το πράσινο υδρογόνο, το οποίο χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για εξόρυξη, δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τη ζήτηση. Ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι αντιτίθενται σε αυτό.

powergame.gr