Μια τάρτα που δε μοιάζει με καμία! Φαίνεται εντυπωσιακή, είναι όμως εύκολο να τη φτιάξεις. Στρώσε γλασαρισμένες φέτες φρούτων και γλυκών λαχανικών, όπως αχλάδια, παντζάρια και γλυκοπατάτες, χοντροκομμένα καρύδια και αποξηραμένους χουρμάδες σε ένα φύλλο αφράτης σφολιάτας και βάλ’ τη στο φούρνο.
Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα 4 βασικά μυστικά για επιτυχημένη δίαιτα από την ειδικό
Νόστιμες ιδέες για λαχανικά για επιδόρπιο: Πώς να τα εντάξεις σε τάρτες, κέικ και brownies
Διάλεξε όποιο φρούτο και λαχανικό σου φαίνεται ότι θα ταιριάζει. Δοκίμασε μήλο αντί για αχλάδι, δαυκί αντί για παντζάρι και κολοκύθα αντί για γλυκοπατάτα.
Ναι, τα λαχανικά μπορούν να είναι επιδόρπιο
Αν κάνεις τις σωστές επιλογές, μπορείς να μεταμορφώσεις πουτίγκες, πίτες και κέικ με τη φυσική βαθιά και πλούσια γεύση τους. Τα λαχανικά προσφέρουν, επίσης, βιταμίνες και μέταλλα στα ψητά γλυκά σου.
Πολτοποιημένα
Ανάμειξε ψημένα λαχανικά, μετά πρόσθεσέ τα μέσα στο μείγμα του κέικ, του brownie ή των μάφιν σου ή χρησιμοποίησέ τα ως γέμιση για μια γλυκιά τάρτα.
Στον ατμό
Βράσε στον ατμό βολβούς σε κομμάτια, γλυκοπατάτες, ρίζα σέλερι ή ντοματίνια μαζί με ελάχιστο μέλι, σιρόπι σφενδάμνου, μηλόξιδο ή χυμό φρούτων χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, που θα αναδείξει τη φυσική τους γλύκα. Μετά μπορείς να τα προσθέσεις στη ζύμη για κέικ ή μάφιν, σε γλυκά, όπως μηλόπιτα, ή πάνω από παγωτό ή στραγγιστό γιαούρτι.
Διάβασε επίσης: Πουτίγκα κριθαριού με καρότο, μήλο και σταφίδες
Ψητά
Το παντζάρι, η γλυκοπατάτα, το καρότο, το δαυκί, η κολοκύθα και ο μάραθος καραμελώνουν όταν τα αλείφεις με ελαιόλαδο και τα ψήνεις σε μέτρια φωτιά στο φούρνο. Περίχυσέ τα με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για να αναδείξεις τη φυσική τους γλύκα ή συνδύασέ τα με μήλα ή αχλάδια σε πίτα ή σαν γέμιση σε τάρτες, ή πρόσθεσέ τα στη ζύμη για ένα γλυκό ψωμί ή πουτίγκα.
Ωμά και τριμμένα
Αντί για καρότο, βάλε στο κέικ σου δαυκί ή γουλί. Χρησιμοποίησε κολοκύθα αντί για κολοκυθάκια για ένα γρήγορο ψωμί. Ή αντικατάστησε με τριμμένη κολοκύθα το ρύζι στο ρυζόγαλο.
Τελευταία πινελιά
Η βανίλια ταιριάζει πολύ, παίξε όμως με σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι, αλατισμένη καραμέλα, καραμελωμένο γάλα και φιστίκια – του πάνε όλα εξαιρετικά!