Σκληρή κριτική Αχ. Μυσιρλή κατά Τσιλιμίγκα-Κρεμμύδα

Πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, έστειλε μέσα από συνέντευξη του το πρωί του Σαββάτου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός και στο Δημήτρη Παδιό, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων επί δημαρχίας Χρήστου Λάππα Αχιλλέας Μυσιρλής, ο οποίος δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική τόσο στο Νίκο Τσιλιμίγκα όσο και στο Κώστα Κρεμμύδα, για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθούν σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Τρικκαίων αντίστοιχα.

Αναφορικά με το πρόσφατο γεγονός της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών πολιτών από το Δήμο Τρικκαίων, που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων στη τοπική κοινωνία, ο κ. Μυσιρλής δήλωσε χαρακτηριστικά πως  «Ο Δήμος επέλεξε την ακρότητα. Ο Δήμος θα έπρεπε να λειτουργεί ως αρωγός στα προβλήματα και να δίνει λύσεις και όχι να λειτουργεί ως τιμωρός. Θα έπρεπε να εξεταστούν κατά περίπτωση τα όποια χρέη των πολιτών απέναντι στο δήμο, και όχι να εφαρμοστεί το οριζόντιο μέτρο της δέσμευσης λογαριασμών, χάνοντας πολλοί φτωχοί άνθρωποι του μεροκάματου τα χρήματα τους. Υπάρχει νομική υπηρεσία και θα έπρεπε οι νομικοί να εξετάσουν το νομικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν οι δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών. Ας σταματήσει επιτέλους ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου να αντιμετωπίζει τέτοια σοβαρά κοινωνικά ζητήματα με ειρωνικό τρόπο και ας δει κατάματα την πραγματικότητα».

Δριμεία κριτική ο Αχιλλέας Μυσιρλής άσκησε και κατά των επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο Νίκου Τσιλιμίγκα και Κώστα Κρεμμύδα, για την αντιπολιτευτική τακτική που ασκούν στους Κώστα Αγοραστό και Δημήτρη Παπαστεργίου αντίστοιχα. Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ο Τσιλιμίγκας είναι άριστος ως γιατρός, αλλά ως πολιτικός τα έκανε μαντάρα, ενώ από την δημοτική ομάδα του Κώστα Κρεμμύδα λείπει το τσαγανό. Δεν υπάρχει σήμερα αντιπολίτευση δυστυχώς, ούτε στη Περιφέρεια, ούτε στο Δήμο».

Από τα έδρανα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου λείπει εμφανέστατα η παρουσία του Χρήστου Λάππα, όπως και άλλων ακόμη σημαντικών προσωπικοτήτων του παρελθόντος.

Ο ίδιος τέλος τόνισε πως ήταν προσωπική του επιλογή να μην είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές, αφού έκρινε λανθασμένη στρατηγική και άστοχες επιλογές προσώπων από πλευράς του Νίκου Τσιλιμίγκα, ενώ δήλωσε πανέτοιμος να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, όντας υποψήφιος σύμβουλος στο Δήμο Τρικκαίων.