Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την εστίαση ο Παπαστεργίου

Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την προετοιμασία της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση,συμμετείχε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η διατήρηση των θέσεων εργασίας και του τζίρου των επιχειρήσεων του κλάδου, ενόψει της επαναλειτουργίας τους, πάντα με την τήρηση των κανόνων που θέτει η Υγειονομική Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που έχουν τη δυνατότητα να καταλαμβάνουν σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους τα συγκεκριμένα καταστήματα, χωρίς βεβαίως να δημιουργείται πρόβλημα στην πρόσβαση των πολιτών σε αυτούς.

Στη συζήτηση που έγινε, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τόνισαν:

1. Η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, δεν πρέπει να υπερβαίνει τον χώρο που απαιτείται για την τοποθέτηση του αρχικού αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων
2. Αυτή η επέκταση σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 100% της αρχικής.
3. Όπου η επέκταση αυτή δεν είναι εφικτή, είναι λογική η μείωση του τέλους κατάληψης.
4. Η συγκεκριμένη μείωση δεν μπορεί να είναι πάνω από το 50%.
5. Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για να μην διαταραχθεί η κοινή ησυχία με ηχεία και δυνατή μουσική, έξω από τους κυρίως χώρους των καταστημάτων.
6. Να απλοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων και επιβολής ποινών, ώστε, αν κάποιοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη λόγω του Co-vid 19, να μπορεί ο εκάστοτε Δήμος να τους επαναφέρει στην τάξη.

Ανοιγόμενες τζαμαρίες
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τραπέζια που βρίσκονται στις ανοιγόμενες τζαμαρίες στις προσόψεις των καταστημάτων, ώστε να γίνει εκμετάλλευση ακόμη περισσότερου χώρου, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες που προτείνει η Πολιτεία.
Το ζήτημα είναι πολυποίκιλο λόγω των ιδιαιτεροτήτων κάθε πόλης και για τον λόγο αυτόν η Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα συνδράμουν έτσι ώστε και οι τοπικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και η υγεία εργαζομένων και πελατών να διασφαλιστεί και να υπάρξει σεβασμός του συνόλου των πολιτών που πρέπει να έχουν πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο.

Παπαστεργίου: στήριξη και σεβασμός
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων καιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Είμαστε στο πλευρό των επιχειρηματιών και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διευκολυνθεί η επαναλειτουργία των καταστημάτων με τρόπο ώστε να μη θιγεί ο ελεύθερος χώρος και προσβασιμότητα για τους πεζούς, τις μητέρες με τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία».