Σε οικονομική «ανάσταση» της αγοράς ελπίζουν οι Τρικαλινοί έμποροι

Η μεγάλη Εβδομάδα έφτασε στην μέση της και ο εμπορικός κόσμος των Τρικάλων ελπίζει σε ένα θαύμα για οικονομική «ανάσταση» της τοπικής αγοράς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Εμπορικού συλλόγου Τρικάλων Χρήστου Μπλουγούρα στο trikalaIN,έμποροι και καταναλωτές περιμένουν την καταβολή του δώρου του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να υπάρξει αναθέρμανση στην Τρικαλινή αγορά. Οι τιμές είναι και φέτος σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα, ίσως και σε χαμηλότερες τιμές σε πολλά είδη από πέρυσι, ο κόσμος όμως εμφανίζεται ακόμη διστακτικός να προβεί σε αγορές.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ανασφάλειας και παγωμάρας που επικρατεί  στην τοπική αγορά, λίγες μόνο ώρες πριν την Ανάσταση του θεανθρώπου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Τρικάλων, καθοριστικά αρνητικό ρόλο, παίζουν οι γενικότερες συνθήκες που επικρατούν με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως επίσης και το θέμα της περιβόητης αξιολόγησης, που όσο αιωρείται και δεν κλείνει, επιφέρει αβεβαιότητα και φόβο για το οτιδήποτε.

Πάντως τις επόμενες ημέρες, μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των Τρικαλινών εμπόρων, προσδοκώντας επιτέλους την οικονομική «ανάσταση» της αγοράς, ότι οι καταναλωτές, έστω και αργά, θα ψωνίσουν για τις βασικές τους ανάγκες, προμηθευόμενοι τα απαραίτητα και φυσικά κάποια δώρα για τα βαφτιστήρια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.