Σε χωριά του Ασπροποτάμου ο Γιώργος Κυρίτσης

kyritsis 234

Ο βουλευτής Τρικάλων, Γιώργος Κυρίτσης, περιόδευσε από τις 12 έως τις 13 Αυγούστου στα ορεινά χωριά της περιοχής Ασπροποτάμου.

Συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες, κατοίκους και παραθεριστές των χωριών αυτών και ενημερώθηκε για ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Ιδιαιτέρως του τονίστηκε από επιχειρηματίες της περιοχής η πτώση του τουρισμού που έχει σημειωθεί την τελευταία χρονιά, καθώς και η ανάγκη ενεργειών για την προώθηση και διάδοση του ορεινού τουρισμού τόσο κατά την χειμερινή, όσο και κατά την θερινή περίοδο.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι έχει αναφερθεί πολλάκις στην Βουλή, αλλά και σε συνάντησή που είχε με την υπουργό Τουρισμού, κ. Κεφαλογιάννη, στην ανάγκη αξιοποίησης των όμορφων περιοχών μας: με άξονα τον θρησκευτικό τουρισμό και έναρξη τα Μετέωρα μπορεί να δημιουργηθεί μια διαδρομή για τους επισκέπτες, η οποία θα τους φέρνει σε επαφή και θα τους συστήνει όλον τον ορεινό όγκο του νομού.

Τέτοιου είδους προγράμματα θα τόνωναν την τουριστική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα βοηθούσαν στην ανάπτυξή του νομού σε συνδυασμό με τα όσο ήδη γίνονται. Ο τουρισμός είναι πολύπλευρος και πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για να αξιοποιήσουμε τα οφέλη του τόπου μας, που χωρίς αμφιβολία είναι ικανά με την κατάλληλη οργάνωση και συνεργασία των φορέων να μας βγάλουν από την οικονομική κρίση.

Ο κ. Κυρίτσης θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του σε κάθε επίπεδο ώστε ο νομός μας να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

.

.