Σε 400 πόλεις, χωριά, Σχολεία, παρουσιάστηκε η κωμωδία «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ;» του Δημήτρη Απ. Ρήτα

ΣΕ 400 ΠΟΛΕΙΣ, ΧΩΡΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΩΜΩΔΙΑ

«ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Μ’;», ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΗΤΑ

Είναι για το βιβλίο Γκίνες αυτό που πέτυχε η κωμωδία «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;» του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα βραβευμένου με Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο θεάτρου, τιμημένου με τιμητική διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά του στην παράδοση, στιχουργού, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα-Ρήτα, μουσική και τραγούδια του γνωστού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.

Με την εντυπωσιακή παράσταση που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, στις 6-3-2019, Τετάρτη, στο υπέροχο θέατρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά», ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της Αθήνας κ. Γιώργου Καμίνη, συμπληρώθηκαν 400 πόλεις, χωριά, Σχολεία, φυλακές, ΚΑΠΗ, γηροκομεία, Ιδρύματα με παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, στρατόπεδα, τσιγγάνικοι οικισμοί, κοινωνικά παντοπωλεία κλπ, όπου παρουσιάστηκε, γεγονός πρωτοφανές και αξιοθαύμαστο για ένα νεοελληνικό έργο από ένα επαρχιακό θέατρο.

Θέμα της κωμωδίας είναι τα «ρουσφέτια» που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό, όταν ο Υπουργός επισκέπτεται το χωριό τους και όταν οι ίδιοι τον επισκέπτονται στην Αθήνα. Περιέχει στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας, χωρίς ακρότητες, και ηθογραφικά στοιχεία. Σκορπά άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες και αποσπά διθυραμβικές κριτικές από όλους τους θεατές.

Για την ιστορία σας αναφέρουμε ότι την ανωτέρω παράσταση στην Αθήνα τίμησαν με την παρουσία τους: η Αν. Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, οι Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας και η κ. Παναγιώτα Βράντζα, ο Βουλευτής Χανίων κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Βουλευτής Άργους κ. Γιάννης Γκιόλας, ο γερουσιαστής και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Κρις Σπύρου, ο πρ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος και πλήθος κόσμου. Όλοι τους μίλησαν με πολύ κολακευτικά λόγια για την παράσταση και έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους συντελεστές της.

Έπαιξαν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Βάιος Ρήτας, Τζένη Μπακαρού, Δημήτρης Ρήτας, χορηγός αφισών και προγραμμάτων Σχολή Οδηγών Απόστολος Δημ. Ρήτας (δίπλα στο νυχτερινό Γυμνάσιο Καρδίτσας).

Οι Δήμοι και οι Πολιτιστικοί φορείς που θέλουν να δουν αυτή την κωμωδία, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δημήτρη Ρήτα στο τηλ. 6976074465.

Δημήτρης Απ. Ρήτας

Φιλόλογος-συγγραφέας-στιχουργός