Σάλος στη Λάρισα: 38χρονος εκβίαζε με ροζ βίντεο τρεις γυναίκες – Ζητούσε 1.000 ευρώ για να μη διαρρεύσει το «υλικό»

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα για υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας στην οποία εμπλέκεται ένας 38χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε προανακριτική δικογραφία ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς του.

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του εν λόγω άνδρα που δρούσε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τους συνεργάτες του παραβιάζοντας τα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών προκειμένου να τους εκβιάσουν για χρήματα, μετά από μεγάλη έρευνα.

Πώς οι δράστες εκβίαζαν τα θύματα

Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγιζαν τα θύματά τους ήταν να χρησιμοποιούν τα προφίλ προσφιλών τους προσώπων από τις επαφές τους και μέσω αυτών να εισχωρήσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media και εφόσον τους έστελναν μηνύματα ότι απεικονίζονταν σε «ροζ» ιστοσελίδες τους ζητούσαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένο λινγκ προκειμένου να αποφευχθεί το …κακό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα θύματα έπρεπε να εισάγουν τους κωδικούς τους, τους οποίους οι δράστες «υποκλέπταν» και έτσι έμπαιναν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους και τους άλλαζαν.

Οι δράστες λοιπόν έχουν αποκτήσει ήδη πρόσβαση στα προσωπικά τους εκβίαζαν τα θύματα ότι θα έστελναν πολύ προσωπικό τους υλικό σε διαδικτυακούς τους φίλους ζητώντας χρήματα, περί τα 1000 ευρώ.

Αν τα θύματα, τρεις γυναίκες από τη Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη, δεν συμμορφώνονταν με τις απειλές τους, τις έκαναν πράξη στέλνοντας σε λίγα άτομα τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο ή τα δημοσιοποιούσαν στις προσωπικές τους σελίδες, ενώ φαινόταν ότι αναρτούσαν το υλικό οι ίδιοι οι χρήστες.

Η έρευνα της αστυνομίας καθώς φαίνεται απέδωσε καρπούς και σχηματίστηκε δικογραφία που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.