Σάκης Παπαδόπουλος: Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της αλλαγής ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικός στο θέμα αλλαγής ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, όπως δήλωσε στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6:

« Υπάρχει μια προσπάθεια μετασχηματισμού του κόμματος σε μαζικό κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού της σύγχρονης αριστεράς. Το όραμα μας είναι ένα πιο σύγχρονο κόμμα της αριστεράς, που να υπερβεί και τις αδυναμίες του κομματικού δογματισμού της κομμουνιστικής αριστεράς. Δεν αποκλείω να αλλάξουμε και όνομα, θα ήθελα να ακούσω πολλές σκέψεις για αυτό το θέμα. Αλλά προσωπικά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει στο όνομα του κόμματος ο όρος της σύγχρονης αριστεράς, και όχι μόνο της ριζοσπαστικής που είναι τμήμα αυτού που θέλουμε να εκφράσουμε. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της αλλαγής ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ.»

Σχολιάζοντας το θέμα της προεδρίας της ΚΕΔΕ ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΕΔΕ μου την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαστεργίου, θεωρώ ότι μπορεί να εκλεγεί και είναι πολύ καλό να πάρει αυτή τη θέση. Έχει πολύ καλή παρουσία στα ευρύτερα αυτοδιοικητικά, και αν συγκριθεί με τον Γιώργο Πατούλη είναι ένα επίπεδο παραπάνω. Τα προσόντα του κ. Παπαστεργίου είναι αδιαμφισβήτητα.»