Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Οι παρασκηνιακές συζητήσεις για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΚΕΔΕ, με δεδομένη και την αποχώρηση Πατούλη, έχουν ήδη ξεκινήσει. Μαζί τους έχει ήδη ξεκινήσει και η, υπόγεια, «μάχη» των μνηστήρων.

Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Τρικκαίων, την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος «αποθέωσε» στην κυριολεξία τον Δημήτρη Παπαστεργίου.

Πότε θα δούμε «λευκό καπνό» στο ποιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία της ΚΕΔΕ σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; Το ερώτημα αυτό, το οποίο τέθηκε και επίσημα στον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, μένει να απαντηθεί από τον ίδιο. Ο ίδιος φαίνεται να ενδιαφέρεται ενώ, έχει εξαιρετικά θετική άποψη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρώτο λόγο, βεβαίως, τον έχουν οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι, καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο, διαθέτει πάνω από 200 στους 332 δημάρχους πανελλαδικά, γεγονός το οποίος σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία της 500μελούς Γενικής Συνέλευσης.