ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!

Ως ψυχραιμία ορίζεται η ιδιότητα ή η κατάσταση εκείνου του ανθρώπου που δεν παρασύρεται από συναισθήματα, αλλά ελέγχει τις ψυχικές του αντιδράσεις σε απρόοπτες δυσκολίες, καταστάσεις αναταραχής κοκ.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, τα αρνητικά συναισθήματα να εμφανίζονται και στο χώρο εργασίας στον καθέναν από εμάς, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην προσωπική μας ζωή και αυτό δεν είναι κάτι κακό.

Παρά ταύτα ο θυμός είναι ένα συναίσθημα με το οποίο ο άνθρωπος, έρχεται συχνά αντιμέτωπος και θα πρέπει να το διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει αλλά και να παραμείνει κοινωνικά αποδεκτός και σεβαστός είτε στον τομέα του εργασιακού του χώρου, είτε στον τομέα του πολιτικού του χώρου και ευρύτερα στην ίδια την κοινωνία μας και άρα να μπορεί να πρωταγωνιστεί εφόσον μπορεί και ελέγχει τα συναισθήματά του.

Το κλειδί για αυτό βέβαια είναι να έχει αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια ο καθένας από εμάς έτσι ώστε να χειρίζεται και να επικοινωνεί το θυμό του αποτελεσματικά κρατώντας την ψυχραιμία, και με έναν τρόπο που θα είναι πάντα επ’ωφελεία του μακροπρόθεσμα στην πορεία της ζωής του σε οποιονδήποτε τομέα και αν δραστηριοποιείται.

Ο θυμός και η έλλειψη ανοχής είναι εχθροί της ορθής κρίσης,όπως είχε πει και ο Ινδός ηγέτης Μαχάτμα Γκάντι.Ας το τηρήσουμε!!!!!