Πρόβλημα με την υπογραφή Στρατούλη στο πολυνομοσχέδιο

stratouli-sto

Πρόβλημα με την υπογραφή του Δημήτρη Στρατούλη αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Το πολυνομοσχέδιο έχει υπογραφεί από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς δηλαδή από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλου και τον υπουργό Εργασίας Παναγιώτη Σκουρλέτη, καθώς αφορά φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα και εμπεριέχει την διάταξη για την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κύριος Στρατούλης ο οποίος ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα και διαφωνεί με τα προαπαιτούμενα μέτρα τα οποία έχει συμφωνήσει ο πρωθυπουργός με τους εταίρους δεν υπογράφει το πολυνομοσχέδιο δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους αν κατατεθεί νομοσχέδιο στη βουλή από το οποίο απουσιάζει μία υπογραφή μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη διαδικασία της κατάθεσης του μόνο από την ολομέλεια της Βουλής η οποία είναι και αρμόδια για να κρίνει τη νομιμότητα της κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό με την αντικατάσταση του κύριου Στρατούλη ο οποίος φέρεται να μην υπογραφεί το πολυνομοσχέδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστερή πλατφόρμα έχει σήμερα στις 19:00 μμ στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για να προγραμματίσει την στάση της ενόψει της εκλογικής διαδικασίας στη βουλή

Αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται ο γραμματέας κεντρικής επιτροπής του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς και ο γραμματέας της κοινοβουλευτής ομάδας Χρήστος Μαντάς προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

thetoc.gr