Υπέρ της εθνικής ενότητας τάχθηκε o Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο Real FM

skrekas kostas

Υπέρ της εθνικής ενότητας τάχθηκε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία» είπε ο κ. Κ. Σκρέκας «ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην οικονομία και στην κοινωνία και μέσα από την ανάκαμψη και την ανάπτυξη που μπορεί να έρθει, εφόσον παραμένουμε στην καρδιά της Ευρώπης, να τα πάρουμε πίσω από τους Έλληνες πολίτες.

Αν αυτή η συμφωνία είχε έρθει τον Φεβρουάριο θα ήταν σαφώς ελαφρότερη από αυτή που ήρθε σήμερα και θα είχαμε γλιτώσει όλα αυτά με τις κλειστές τράπεζες και την οικονομία στη κατάρρευση. Ακόμα μπορούμε να σώσουμε τη ζημιά και οφείλουμε να κλείσουμε τη συμφωνία».

Ο κ. Κ. Σκρέκας συνέχισε ζητώντας απ’ όλους «να αφήσουμε πίσω κομματικές γραμμές και διχαστικές τακτικές και αφού μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, τότε μπορούμε να δούμε τι έφταιξε και πως.
Βλέπω δυστυχώς ακόμη να επικρατεί ρητορική δημαγωγίας από ορισμένους (Καμμένο) και οφείλουμε να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά. Προβληματίζομαι για το που θα καταλήξει η χώρα μας με τέτοια ρητορική.

Η πολύ διευρυμένη στήριξη στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα πριν λίγες μέρες, ανοίγει δρόμους συνεννόησης η οποία και προέχει. Κατά τα λοιπά ελπίζω τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. να μείνουν κομματικά και να μην επηρεάσουν τη πορεία της χώρας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Κ. Σκρέκας είπε:

«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές τώρα, εν μέσω χάους. Προέχει η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα. Εγώ θα πω ότι έγιναν πράγματα τους προηγούμενους πέντε μήνες. Δεν θα πω ότι έγιναν ηθελημένα. Τώρα πρέπει να συμφωνήσουμε στα βασικά, στο φορολογικό, να πατάξουμε τη διαφθορά κλπ.. Αν εμείς συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με όρους πολιτικής αλητείας, τότε οι άνεργοι θα γίνουν περισσότεροι και οι φτωχοί περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή προέχουν οι Έλληνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε προεκλογικά πολλά πράγματα, πίστευε ότι μπορεί να τα κάνει, ας το ξεπεράσουμε, μην στεκόμαστε εκεί». Τέλος για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. σχολίασε: «Δεν είναι ώρα για τα εσωκομματικά της Ν.Δ.. Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι έμπειρος, έχει στελέχη δίπλα του και είναι ενωτικός. Για τον Αντώνη Σαμαρά πιστεύω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον δικαιώσει, γιατί δούλεψε πολύ και πέτυχε πράγματα».

.