Προκαλεί και ειρωνεύεται τον «σύντροφο Τσίπρα» ο Βαρουφάκης

varoufakis 345

Ανέβασε στο μπλογκ του άρθρο με τις πρώτες, όπως λέει, σκέψεις του για τη Συμφωνία τις οποίες ήδη έχει μεταφέρει σε συνεντεύξεις του – Περιμένει λέει με ανυπομονησία να ακούσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή να μιλάει για τη συμφωνία

Κάθε μέρα και μία νέα δήλωση, μία καινούρια συνέντευξη, ένας ακόμη τρόπος να βρεθεί στο προσκήνιο της δημοσιότητας.

Σήμερα ο «συνωμότης της δραχμής» κ. Γιάνης Βαρουφάκης ανέβασε στο blog του άρθρο με τις «πρώτες σκέψεις» (τις οποίες παρεμπιπτόντως έχει ήδη μετφέρει παντού από χθες) για τη συμφωνία με της Ευρωσυνόδου.

Οπως λέει ο Βαρουφάκης τις επόμενες ώρες θα βρεθεί στη Βουλή (δεδομένου ότι αυτή τη φορά δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις!) για την ψήφιση της συμφωνίας. Με ειρώνικό τρόπο μάλιστα γράφει ότι ανυπομονεί να ακούσει για τη συμφωνία «κατά πρόσωπο» από τους «συντρόφους» του, όπως τους αποκαλεί, Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο, «που έχουν περάσει τόσα πολλά τις τελευταίες ημέρες».

Μέχρι τότε λέει θα διατηρήσει επιφυλάξεις-κριτική σχετικά με τα νομοσχέδια.

Ετσι επέλεξε με ένα άρθρο να διατυπώσει κάποιες πρώτες ιμπρεσιονιστικές, όπως τις αποκαλεί σκέψεις που του δημιουργήθηκαν από την τελική ανακοίνωση της Συνόδου.

Ο κ. Βαρουφάκης αποκαλεί τη συμφωνία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών και λέει πως ποτέ ξανά απόφαση της ΕΕ δεν έχει υπονομεύσει τόσο πολύ το εγχείρημα της ένωσης.

Αναφέρει επίσης ότι έχει καταναλωθεί πολλή ενέργεια από τα ΜΜΕ για το αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και αν οι βουλευτές «εμού συμπεριλαμβανομένου» θα την ψηφίσουν και εξηγεί πως κατά τη γνώμη του αυτή δεν είναι η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση. Αντίθετα το καλύτερο ερώτημα κατά την άποψή του είναι αν υπό αυτούς τους όρους θα μπορέσει ποτέ η ελληνική οικονομία να ανακάμψει. Εξηγεί λοιπόν ότι αυτό είναι το ερώτημα που θα τον απασχολήσει κατά τη διάρκεια της επικείμενης εμφάνισής του στη Βουλή, προαναγγέλοντας και τη στάση που θα τηρήσει τις επόμενες μέρες. «Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι ακόμη και μια πλήρη παράδοση από την πλευρά μας θα οδηγήσει σε εμβάθυνση της ατέρμονης κρίσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

protothema.gr