Προς αξιοπιοίηση οι ιαματικές πηγές του Ριζώματος

papanik

Σε ένα ακόμη δίκτυο για την προώθηση της αναπτυξιακής προοπτικής, μετέχει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ο οποίος αντιπροσωπεύει 50 ΟΤΑ από όλη τη χώρα, που διαθέτουν ιαματικές πηγές.

Ο λόγος για τον οποίο ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει σε αυτόν τον Σύνδεσμο, είναι οι πηγές στο Ρίζωμα. Για αυτές ήδη έχουν γίνει κάποιες μετρήσεις, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και δεν υπήρξε αποτέλεσμα, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να διεκδικήσει και κάποια θέση στο νέο ΔΣ.

Η εκλογική διαδικασία για το οποίο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν, ο αντιδήμαρχος τομέα Α’ του Δήμου Τρικκαίων,κ. Ηλίας Παπανικολάου και ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΕ Παραληθαίων κ. Αχ. Λασπάς.

Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι, μόλις ολοκληρωθεί η επιστημονική διαδικασία και υπάρξει σαφές αποτέλεσμα για την ποιότητα των υδάτων στην περιοχή, θα μπορεί ο Δήμος να προωθήσει την αξιοποίηση των πηγών. Κάτι που, όπως σημείωσε οκ. Λασπάς αποτελεί μόνιμο αίτημα των κατοίκων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, παρέστη στις αρχαιρεσίες, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά, προκειμένου να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και σε αυτόν τον τομέα.

.