Προ των πυλών ο ανασχηματισμός Τομεαρχών στον ΣΥΡΙΖΑ – Προς απομάκρυνση ο Παππάς

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις κινήσεις αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού, αναμένεται να ανακοινώσει πιθανότατα αύριο, τον κομματικό και κοινοβουλευτικό ανασχηματισμό, με έμφαση να δίνεται και στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των νέων τομεαρχών.

Τη… σκούπα έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας και ετοιμάζεται να αλλάξει τα πάντα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και του καυτού Φθινοπώρου. Ο πρώτος γύρος αλλαγών επισφραγίστηκε το Σαββατοκύριακο. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέλαβε τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος ανέλαβε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος πλαισιώθηκε από τους Στέργιο Καλπάκη, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις κινήσεις αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού, αναμένεται να ανακοινώσει πιθανότατα αύριο, τον κομματικό και κοινοβουλευτικό ανασχηματισμό, με έμφαση να δίνεται και στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των νέων τομεαρχών. Κατά πληροφορίες στο πρώτο σενάριο, αναμένεται να απομακρυνθεί από Τομεάρχης ο Νίκος Παππάς και στο δεύτερο να αναλάβει θέση Τομεάρχη που δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής προσπάθειας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι προεδρικοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν πιέσεις ώστε να απομακρυνθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη θέση του Τομεάρχη Οικονομικών.

Oι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα για την εκπροσώπηση του κόμματος σηματοδοτούν τη πρόθεση του να ανανεώσει τη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με νέα πρόσωπα που ταυτόχρονα όμως έχουν κοινωνική αναφορά και ταυτόχρονα σηματοδοτούν το κοινωνικό και πολιτικό άνοιγμα προς τον προοδευτικό χώρο.

newpost.gr