Πραγματοποιήθηκαν Drive Through COVID-19 test στην Φαρκαδόνα

O Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ , πραγματοποίησαν Drive through testing (rapid test) σε προληπτικούς ελέγχους ανίχνευσης Covid-19 για τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου.

Σε συνολικό αριθμό 82 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19. Πρόκειται για μία γυναίκα 55 ετών η οποία ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο της με τη μέθοδο PCR.

Την επίβλεψη της διαδικασίας είχε η αρμόδια επόπτρια του ΕΟΔΥ κυρία Δήμητρα Νάτσινα. Στον χώρο έξω από το ΓΕΛ Φαρκαδόνας, βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής, όσο και ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κοσμάς, όπως  επίσης και αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού τμήματος Φαρκαδόνας, οι οποίοι ήταν κοντά στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ότι χρειαζόταν, ενώ να σημειωθεί ότι υπήρξε και απ΄ ευθείας ολιγόλεπτη τηλεοπτική μετάδοση στην εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όσοι πολίτες  έδειξαν υπευθυνότητα και ενδιαφέρον  , προσήλθαν στον χώρο για τα τεστ , έδωσαν  άμεσα δείγμα (δωρεάν) με ασφάλεια χωρίς να εξέρχονται από τα οχήματά τους  .