Πατάτες φούρνου με γάλα και ό,τι τυριά έχει το ψυγείο

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 300 γρ. τυριά τριμμένα (ό,τι έχετε στο ψυγείο σας,γραβιέρα, φέτα, κεφαλοτύρι, κασέρι, γκούντα κ.λπ.)
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι μεγάλο φρέσκο γάλα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στο λεπτό τρίφτη
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι , πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε άφθονο αλατόνερο για 20′-25′. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
  2. Κρατάτε στην στην άκρη 1 φλιτζάνι από τα τριμμένα τυριά. Αλείφετε ένα ταψάκι με βούτυρο και το πασπαλίζετε με φρυγανιά. Στρώνετε διαδοχικά πατάτες πασπαλίζοντας με αλατοπίπερο, τριμμένα τυριά και λίγο βούτυρο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  3. Χτυπάτε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό (προαιρετικά) και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τις πατάτες. Σκορπίσετε στην επιφάνεια τριμμένο τυρί και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 40′-45′ μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά του. Θα σερβίρετε αμέσως.

icookgreek.gr