Μαραθόριζες (φινόκιο) ογκρατέν

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες μαραθόριζες (φινόκιο)
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 200ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράσει.
  2. Καθαρίζετε τις κορυφές από τις μαραθόριζες και τις κόβετε σε φέτες. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το νερό και τις βράζετε για 5′-6′. Τις αφαιρείτε και τις στραγγίζετε καλά.
  3. Αραδιάζετε τις μαραθόριζες σε σκεύος αλειμμένο με βούτυρο, προσθέτετε πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε το σκόρδο με την κρέμα και περιχύνετε τις μαραθόριζες. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε για 20′-25′ μέχρι να ροδίσουν.