Πασχαλινοί μποναμάδες με το βλέμμα στις κάλπες

Επιδόματα, επιστροφές φόρων, ρυθμίσεις, αναστολές περικοπών μέχρι και πριμ… τηλεόρασης ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση από τον κουμπαρά του κρατικού προϋπολογισμού σε εκατομμύρια νοικοκυρία

Tα Χριστούγεννα η κυβέρνηση μοίρασε πάνω από 1,6 δισ. ευρώ με τη μορφή αναδρομικών και μερισμάτων σε περίπου 1,8 εκατ. νοικοκυριά. Με τη χώρα να βρίσκεται σε εκλογική τροχιά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τον κουμπαρά του προϋπολογισμού για να δώσει πασχαλινούς μποναμάδες σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, εξπρές επιστροφές φόρων, ακόμα και «επίδομα» τηλεόρασης είναι τα πασχαλινά δώρα που ρίχνει στην προεκλογική αρένα το Μαξίμου για να ανακόψει την εκλογική κατάρρευση, ενώ στην τελευταία στροφή πριν από τις κάλπες αναμένεται να βάλει στο προεκλογικό παιχνίδι και τις 120 δόσεις, πρώτα για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και μετά για τα χρέη προς την Εφορία.

Ο νέος χορός των επιδομάτων ξεκινάει. Τέλος Μαρτίου θα πληρωθεί η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού του 2019 σε 926.000 οικογένειες, ενώ εντός του Απριλίου 260.000 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα ενοικίου και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Θα εισπράξουν δηλαδή το επίδομα για τρεις μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι πριν από το Πάσχα οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα δουν στην τσέπη τους από 210 έως 630 ευρώ. Το γαϊτανάκι των κυβερνητικών παροχών συμπληρώνει η απαλλαγή και από τον ΕΝΦΙΑ του 2019 για τους πυρόπληκτους αλλά και οι νέες ρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για αναστολή περικοπής των συντάξεων χηρείας σε δικαιούχους ηλικίας 52 έως 55 ετών.

 

tovima.gr