Υλικά:
Για τη ζύμη των muffins
3 αυγά
1 κουβερτούρα 65% Κακάο
100γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι
100γρ. ζάχαρη
Για το Frosting
400 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. κακάο
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια ή ¼ κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
Πασχαλινά ζαχαρωτά
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λιώστε τα 150γρ. κουβερτούρα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ λεπτό στους 500W. Ανακατέψτε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο. Σε ένα μπολ αναμείξτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε λίγο λίγο το μίγμα σοκολάτας στο αλεύρι και ανακατέψτε. Γεμίστε με το μίγμα σοκολάτας τα φορμάκια για muffins (τα ¾) και πιέστε ένα κομμάτι σοκολάτας στο κέντρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 17 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Για το frosting, ξεκινάμε βάζοντας το βούτυρο στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και το κακάο . Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και τελειώνουμε με την βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη βουτυρόκρεμα και την βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαοπλαστικής, στο ψυγείο. Μολις κρυώσουν τα muffins, διακοσμούμε με την βουτυρόκρεμα και τα πασχαλινά ζαχαρωτά.