Παρουσίαση έρευνας για τα καυσαέρια στις εστίες καύσης Φ.Α με την παρουσία των Ντ. Μπάρδα-Νικ. Βαλομάνδρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσίαση στο θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος στην Λάρισα, του ερευνητικού με θέμα «Έρευνα για τα καυσαέρια στις εστίες καύσης φυσικού αερίου» και παρουσίαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων του Θεσσαλικού ΙΕΚ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Ντίνος Μπάρδας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης και ο Πρόεδρος του συνδέσμου υδραυλικών Τρικκαίων Νικόλαος  Βαλομάνδρας. Εισηγητές ήταν, για το ερευνητικό ο Ιωάννης Μπετούνης Ιωάννης Μηχ/γος Μηχ/κος ερευνητής, και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των τεχνικών ειδικοτήτων η Ελένη Ιωσηφίδου, υπάλληλος του τμήματος επαγγέλματος της περιφέρειας Λάρισας. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο διευθυντής της σχολής Στέργιος Γιάτσος.

Το ανεξάρτητο ερευνητικό που έκανε ο κ. Μπετούνης, ανέδειξε την αναγκαιότητα για την λήψη μέτρων, όσον αφορά τις εστίες καύσης, για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης θα πρέπει να παρθούν και κάποια μέτρα, όσον αφορά τους επίτοιχους λέβητες φυσικού αέριου, καθώς αυτοί φαίνεται βάση κατασκευαστή, να εξάγουν καυσαέρια με τιμές μεγαλύτερες από τα επιτρεπόμενα όρια της ελληνικής νομοθεσίας.

Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα, για την ετήσια συντήρηση των συσκευών καύσης, συνοδευόμενη πάντα όμως, με την μέτρηση καυσαερίων, ώστε να διασφαλισθεί η ποιότητα των εξαγόμενων καυσαερίων, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Ντίνος Μπάρδας στην ομιλία του, εξέφρασε την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα, για νέους καταρτισμένους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, στην αγορά εργασίας, καθώς και στην σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω δράσεων που πρέπει να ληφθούν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ερευνητικού, που παρουσιάστηκε. Ο Νικόλαος Βαλομάνδρας πρόεδρος του συνδέσμου υδραυλικών Τρικκαίων, στην δική του ομιλία τόνισε και αυτός με την σειρά του, το μεγάλο κενό που υπάρχει στην αγορά εργασίας για νέους καταρτισμένους τεχνικούς και την αναγκαιότητα για την λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, όσον αφορά τις εστίες καύσης.