Παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στην τουριστική έκεθση ΙΤΒ του Βερολίνου

 

thess3

 

 

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνέχισε με επιτυχία τη φετινή της πορεία προβολής των θεσσαλικών προορισμών στον ευρωπαϊκό χάρτη τουρισμού, συμμετέχοντας στην 46η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB 2012 στο Βερολίνο από 7 έως 11 Μαρτίου, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα ετησίως αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη επαγγελματική τουριστική έκθεση στον κόσμο.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ θεσσαλικοί προορισμοί που και φέτος ενδιέφεραν τους επισκέπτες της έκθεσης ήταν τα Μετέωρα, οι Β.Σποράδες, η λίμνη Πλαστήρα, τα παράλια της Λάρισας, ο Όλυμπος και το Πήλιο. Η ελληνική συμμετοχή προκάλεσε το ενδιαφέρον πλήθους εμπορικών επισκεπτών και κοινού, με τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο δικό της περίπτερο να ξεχωρίζει και φυσικά με τη συμμετοχή των δύο νησιών μας, Σκιάθο και Σκόπελο σε δικά τους περίπτερα στον ενιαίο χώρο του ΕΟΤ.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με σημαντική αύξηση αγοραστών από το εξωτερικό (ποσοστό πάνω από 40%) και με τους καλύτερους αριθμούς εκθετών όλων των εποχών. Πάνω από 100.000 εμπορικοί επισκέπτες συνάντησαν εκατοντάδες εκθέτες από 188 χώρες στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γεγονός του κόσμου και ενημερώθηκαν για όλες τις εξελίξεις του τουριστικού κλάδου. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 150.000. Δεκάδες τουριστικοί πράκτορες είχαν επαφές και συζητήσεις με τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναζητώντας δρόμους συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Το ενδιαφέρον του κοινού παραμένει και φέτος αμείωτο σχετικά με την χρήση της αεροπορικής σύνδεσης της Airberlin από Βόλο και Σκιάθο. Κοντά στους 7.000 δημοσιογράφους από 94 χώρες παρακολουθούσαν καθημερινά τα εκθεσιακά δρώμενα και μετέδιδαν σε όλο τον κόσμο τους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και τη Θεσσαλία. Δημοσιογραφικά στελέχη αλλά και free lance δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ σε ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, on Line web magazines, κλπ.) ενημερώθηκαν για τις ομορφιές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Θεσσαλίας. Τέλος, χορευτικό συγκρότημα από τη Σκόπελο παρουσίασε με επιτυχία στους επισκέπτες της έκθεσης τη μουσική και χορευτική παράδοση της νησιωτικής Θεσσαλίας.

Την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π.Γερουλάνος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γ.Κολέτσος, οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπως κάθε χρόνο με σκοπό την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν οι κυρίες Θλιβερού Μαρία, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, Νατάσα Καλύβα από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και Ιωάννης Γιολδάσης από το Δήμο Σκοπέλου.  Από τους επαγγελματίες τουρισμού συμμετείχαν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες και πιο συγκεκριμένα: Κώστας Λεβέντης, Πέτρος Δερβένης, , Γιώργιος Φλέρης, Ιωάννα Μποτσιβάλη, Βενιέρη Λία, Γιώργος Σύλας, Αλέκος Ευσταθίου, Θέκλα Καμένου, Νίκος Σαντίκος, Βάντα Καλίκη και Γιώργος Τάσιος.