Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο! – Ραγδαίες εξελίξεις με νέα κόμματα, νέα πρόσωπα…

kalpi_9

 

 

 

Στις 29 Απριλίου, δηλαδή σε ενάμισι μήνα από σήμερα οι εκλογές, σύμφωνα με την τελική, ανεπίσημη  απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών.  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έρχονται εκλογές με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς μεγάλες συγκεντρώσεις από τον κίνδυνο επεισοδίων, με το βάρος της ενημέρωσης κυρίως στο διαδίκτυο λόγω των σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων όλων των κομμάτων αλλά κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας. Νέα κόμματα δημιουργούνται, νέα πρόσωπα αναζητούνται για τη νέα πολιτική εποχή που έρχεται…

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε εσωκομματικό επίπεδο μετά τις συνεδριάσεις των κορυφαίων οργάνων όλων των κομμάτων, το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε.

Η ΝΔ ξεκίνησε σήμερα την διαδικασία αποδοχής αιτήσεων υποψηφιότητας για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη δεδομένη πλέον εκλογή του Ευάγγ. Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος και την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών (το οποίο αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος), ξεκινά δυναμικά να κλείσει το «κενό» του χαμένου χρόνου.

Νέα κόμματα

Δύο νέα κόμματα, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Π. Καμμένου και η «Δημιουργία Ξανά» του Θ. Τζήμερου, ανακοίνωσαν επίσημα τη συμμετοχή τους στις εκλογές χθες, ενώ μέχρι την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί η δημιουργία τουλάχιστον ενός ακόμη κόμματος από το χώρο των διαγραφέντων του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τους κ.κ. Κατσέλη και Καστανίδη.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όσα νέα κόμματα προτίθενται να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές, θα το ανακοινώσουν, διότι σχεδόν διαβαίνουμε το κατώφλι της επίσημης προεκλογικής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα που φέρονται ήδη ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές, είναι: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δράση, Χρυσή Αυγή, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Ελέυθεροι Πολίτες, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημιουργία Ξανά και έπεται συνέχεια…

 

eklogika.gr