Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος στο Ζάρκο

57789900

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ακόμη ένα τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων και συγκεκριμένα ο ανισόπεδος κόμβος στο Ζάρκο Τρικάλων, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων. Με την παράδοση του κόμβου αυτού περατώνονται οι εργολαβίες μέσω του ΕΣΠΑ που αφορούν την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, συνολικού μήκους 41 χλμ και προϋπολογισμού 57,5 εκατ. ευρώ. Η οδική αρτηρία είναι ενιαία με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, οι οποίες διαχωρίζονται με αξονικό αμφίπλευρο στηθαίο ασφαλείας και παράπλευρο οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο τμήμα της, παρέχοντας πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες της.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε η εργολαβία, η οποία προέβλεπε τους δύο ανισόπεδους κόμβους, έναν στο Ζάρκο και έναν στην Αμυγδαλέα και ταυτόχρονα τα έργα της οδικής ασφάλειας της Ε.Ο. Λάρισας -Τρικάλων. Με την ολοκλήρωσής και αυτής της εργολαβία, παραδίδεται ένας δρόμος ο οποίος είναι ασφαλής, ένας δρόμος 41 χλμ με συνολικό προϋπολογισμό 57,5 εκ. ευρώ, με γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους, στηθαία και παράπλευρο δίκτυο, ο οποίος ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας, όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν διαχρονικά σε αυτό το μεγάλο έργο, γιατί είναι ένα έργο που σώζει ζωές, αλλά και βοηθά την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, βοηθά στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που παράγει η περιοχή, αλλά και τη σύνδεση με τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Ήπειρο και τη δυτική Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε την κατάσταση που βρισκόταν ο δρόμος όταν αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια. Πλέον, είμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε αυτό το μεγάλο έργο μέσα σε αυτή την τραγικά δύσκολη συγκυρία της εποχής μας».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους κατοίκους των οποίων οι ιδιοκτησίες εφάπτονται στην Ε.Ο και οι οποίοι συναίνεσαν στη διαδικασία των επιτάξεων, λόγω καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης τόνισε τα εξής: «Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Πραγματικά είναι ένας κόμβος καταπληκτικός, ίσως ο καλύτερος της περιοχής μας, είναι ένα έργο τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για αυτό το μεγάλο έργο».

Παρόντες κατά την παράδοση του έργου ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Μπάρδας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Απ. Κολίτσας και Χ. Γακόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΩΝ 41ΧΛΜ.

1. «Κατασκευή τμήματος Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων στο τμήμα από Χ.Θ. 37+000 έως αρχή Παράκαμψης Μεγαλοχωρίου (Χ.Θ. 53+197,50) και παράπλευρων και κάθετων αγροτικών οδών» και «Κατασκευή γέφυρας Πηνειού στο Κουτσόχερο μετά των προσβάσεων»
ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 34.600.00,00€
ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 22.506.221,80€
ΗΜ/ΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 21-07-2011
ΗΜ/ΝΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ: 28-02-2014

2. «Ολοκλήρωση έκπτωτης εργολαβίας – Κατασκευή παράκαμψης Φαρκαδόνας»
ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 10.824.00,00€
ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 6.719.510,85€
ΗΜ/ΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 15-07-2011
ΗΜ/ΝΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ: 30-06-2013

3. «Ολοκλήρωση έκπτωτης εργολαβίας – κατασκευή Α/Κ Αμυγδαλέας – Ραχούλας – Μάνδρας & Α/Κ Ζάρκου & κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων από διασταύρωση Ραχούλας έως Ζάρκο»
ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 12.423.000,00 €
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΠΤΩΣΗΣ: 34,13%
ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 8.474.614,08 € με Φ.Π.Α.
ΗΜ/ΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 16-12-2011
ΗΜ/ΝΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ: 10-12-2014

.