Παπαστεργίου : «Για την λέξη μα@@κας δεν μετανιώνω

«Για την λέξη μα@@κας δεν μετανιώνω. Έτσι ένιωσα και έτσι νιώθω κάθε φορά που βλέπω κάποιον να παραβαίνει έναν νόμο και πολύ περισσότερο τον αντικαπνιστικό που είναι και θέμα υγείας για τους γύρω ανθρώπους», ηλώνει στα parapolitika.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο δήμαρχος, μη καπνιστής και ο ίδιος φυσικά, αλλά και με μεγάλο αγώνα κατά του καπνίσματος, προσπαθώντας συνεχώς να ενημερώνει τους συμπολίτες του για τον αντικαπνιστικό νόμο, μετά την ανάρτησή του που προκάλεσε μεγάλο σάλο, όταν σε εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης άναψε τσιγάρο μέσα στην αίθουσα, ξεσπά κατά όσων δεν σέβονται τον αντικαπνιστικό νόμο.

«Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο κ. Σπίρτζης που το κάνει αυτό. Και δεν θεωρώ υπερβολική την αντίδρασή μου. Υπερβολικό είναι το θράσος όσων ανάβουν τσιγάρο σε δημόσιο χώρο. Υπάρχει ο αντικαπνιστικός νόμος και όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ανάβουν τσιγάρο όπου θέλουν, παραβαίνουν τον νόμο. Πρώτα αυτό να σκεφτούν, ότι παρανομούν, ακόμη κι όταν είναι υπουργοί, κι αυτό είναι πολύ χειρότερο από το να είσαι απλός πολίτης» δηλώνει στα parapolitika.gr o κ. Παπαστεργίου.

«Είναι σαν να λέω στους πολίτες του δήμου ότι δεν πρέπει να ρυπαίνουμε το περιβάλλον κι εγώ να πετάω τα σκουπίδια στον δρόμο. Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και πολύ περισσότερο τον αντικαπνιστικό νόμο που είναι και θέμα υγείας. Με στεναχωρεί πολύ που δεν αξιολογούν με το σωστό τρόπο το θέμα του καπνίσματος. Είναι, στην τελική, θέμα πολιτισμού».

Να θυμίσουμε  ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε περιοδεία του στο Πήλιο «πιάστηκε» από τον φωτογραφικό φακό να καπνίζει σε κλειστό χώρο. Αυτό ήταν αφορμή για την ανάρτηση του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Όταν πραγματικά νιώθεις μα@@κας που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε τον νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα».

Πηγή: parapolitika.gr