Ο Σύλλογος γυναικών Τρικάλων τιμά την ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα «Αίγλη» του ξενοδοχείου Πανελλήνιο, ο Σύλλογος γυναικών Τρικάλων, μέλος της Ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ),με αφορμή την ημέρα της γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου και την έναρξη της καμπάνιας της με θέμα τα δικαιώματα των φοιτητριών στα ΑΕΙ – ΤΕΙ στη μόρφωση, στην εργασία.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν η Γραμματέας του Συλλόγου Κωνσταντίνα Παππή και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Δανάη Χαντζιάρα και Δήμητρα Ζορμπά, ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα η Πρόεδρος Ειρήνη Πετράκη.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε πως με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια μέρα της γυναίκας και την έναρξη της νέας καμπάνιας της ΟΓΕ, θέλουμε να αναπτύξουμε τις πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας που αφορούν τις φοιτήτριες, να αναδείξουμε πού βρίσκονται οι αιτίες της, αλλά και να διατυπώσουμε τα αιτήματα μας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γίνει αφορμή να γνωρίσουν οι φοιτήτριες και οι σπουδάστριες την ΟΓΕ.

Επιδιώκουμε να γνωρίσουν το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα στη χώρα μας, για τι παλεύει, γιατί χρειάζεται να υπάρχει σήμερα, σε ποιες γυναίκες απευθύνεται. Να τις μπολιάσουμε με τη σημασία της συλλογικής δράσης, της συμμετοχής τους στη δράση του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, γενικότερα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Μπορεί το πτυχίο να εξασφαλίσει στη νέα γυναίκα μόνιμη και σταθερή εργασία; Πόσο «ελεύθερη» είναι η επιλογή για τη δημιουργία οικογένειας; Τι εξυπηρετούν οι σύγχρονες «θεωρίες του φύλου» που πλασάρονται μέσα και έξω από τις σχολές; Μπορεί ο ατομικός τρόπος σκέψης και δράσης που καλλιεργείται, από τα σύγχρονα κανάλια χειραγώγησης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δώσει λύση στα σημερινά αδιέξοδα; Ερωτήματα όπως τα παραπάνω στάθηκαν οι άξονες γύρω από τους οποίους η ΟΓΕ σχεδιάζει να ξετυλίξει το περιεχόμενο των πρωτοβουλιών της.

Με την καμπάνια μας θέλουμε να φτάσει στις νέες γυναίκες το μήνυμά μας: Ατομική λύση δεν υπάρχει, ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συνέπειες του “επιχειρηματικού ανταγωνιστικού πανεπιστημίου” και τη θύελλα των αντεργατικών μέτρων», και κάλεσε τις νέες γυναίκες στις σχολές «να σκεφτούν, να μελετήσουν, να μάθουν ποια είναι η αιτία που σήμερα, παρ’ όλες τις δυνατότητες, είναι τόσο δύσκολο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Καλούμε τις νέες γυναίκες να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ, να παλέψουν «για μόρφωση, εργασία, δημιουργική ζωή κόντρα σε αυτούς που μας τα στερούν, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Να σημειωθεί πως αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι τα μέλη του Συλλόγου γυναικών Τρικάλων θα παραβρεθούν σε σχετική εκδήλωση, που διοργανώνεται στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται ενημερωτικές επισκέψεις σε χώρους δουλειάς στις σχολές ΣΕΦΑΑ και ΤΕΙ κλπ.