Παίρνουν και την “Μαλαματίνα” οι αδελφοί Σαράντη

Aντίστροφη μέτρηση για την πώληση, της οινοποιίας E. Mαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ. Ήδη έχει σταλεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, που ξεπερνούν τους 10, το συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα (teaser) αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών, φέρεται να είναι η οικ. Σαράντης της Όλυμπος, που απέκτησε πριν από λίγο διάστημα την εταιρεία Δουμπιά συμφερόντων της Μαλαματίνα, και τέσσερα funds μεταξύ των οποίων το fund του κ. Ν. Καραμούζη, και το Elikonos αναφέρουν πηγές με γνώση.

Το πωλητήριο στη Μαλαματίνα έρχεται κοντά τρία χρόνια μετά την αναδιάρθρωση στην οποία είχαν συμφωνήσει οι Τράπεζες που είχαν πάρει ως ενέχυρο τις μετοχές για άνοιγμα άνω των 35 εκατ. ευρώ. Σήμερα οι Τράπεζες επιθυμούν να “κλείσει” μέσα στο καλοκαίρι η πώληση της οινοποιίας η οποία συμπληρώνει εφέτος 125 χρόνια ζωής.

Με βάση τον προγραμματισμό στα μέσα Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές ενώ η όλη διαδικασία θα περάσει προς επικύρωση μέσω του πτωχευτικού κώδικα και συγκεκριμένα των άρθρων 106 β&δ αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Παρά τα σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οινοποιία διατηρεί μερίδιο 41% στην κατηγορία της ρετσίνας, οι εξαγωγές της αποτελούν το 16% των πωλήσεών της και οι πωλήσεις της από 29 εκατ. ευρώ το 2007 που ήταν ιστορικό υψηλό, πέρυσι διαμορφώθηκαν στα 13 εκατ. ευρώ από 12,82 εκατ. ευρώ το 2018 και 16,4 εκατ. ευρώ το 2016.

capital.gr