Π. Γεωργούλας: «Δεν ανέχομαι μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από κανένα»

Ένα άρθρο του Παναγιώτη Γεωργούλα, ιδιοκτήτη της Geo Green που αφορούσε τα φωτοβολταϊκά πάρκα, χρησιμοποιήθηκε με κακεντρεχή σχόλια, από μια σελίδα στο facebook με όνομα: “Δίκτυο φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροποτάμου”.
Ο κ. Γεωργούλας παρουσιάζεται σφόδρα ενοχλημένος από την στάση των διαχειριστών της σελίδας σημειώνοντας:

«Σε πρόσφατη ανάρτησή μου στον προσωπικό λογαριασμό της εταιρείας, αναφέρθηκα στο ζωτικής σημασίας ρόλο των ΑΠΕ και ιδιαίτερα σε αυτόν των Φ/Β πάρκων στην ενίσχυση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας, παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ.
Τα ειρωνικά και κακεντρεχή σχόλια που ακολούθησαν την ως άνω ανάρτησή μου, (https://www.facebook.com/…/2494…/permalink/2593973607481877/) μου δίνουν την ευκαιρία να απευθυνθώ προσωπικά στους συντάκτες αυτών των «σχολίων» (οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι), προκειμένου να αποσαφηνίσω ορισμένα πράγματα. Κατά πρώτον, χαίρομαι που παρακολουθείτε τον προσωπικό μου λογαριασμό.. αποτελεί τιμή μου.. Κατά δεύτερον, επειδή άθελα σας ή και ηθελημένα (ως καλόπιστος θα μείνω στο πρώτο) παρερμηνεύσατε και διαστρεβλώσατε τα λεγόμενά μου, αφήνοντας αισχρά και αήθη υπονοούμενα σχετικά με το ρόλο της εταιρείας μου και το σκοπό της ως άνω αναφερόμενης ανάρτησής μου, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις (fake news.. είναι στη μόδα φαίνεται τελευταία), πράξεις ποινικά κολάσιμες για τις οποίες και επιφυλάσσομαι στο μέλλον, θα ήθελα να πω μόνο τούτο.. Η εταιρεία μου, δεν έχει ανάγκη κανένα δημοσίευμα και καμία ανάρτηση για να πείσει τον τρικαλινό λαό για το χαρακτήρα και το ρόλο της. Ο τρικαλινός λαός είναι ιδιαίτερα ευφυής. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα υποτιμούσε ευθέως το επίπεδο και τη νοητική ικανότητα κάθε τρικαλινού.. δυστυχώς αποδεικνύεται στην πράξη ότι έτσι αντιμετωπίζετε εσείς τον τρικαλινό λαό. Ίδρυσα μια εταιρεία από το μηδέν, και μέσα από πολύ μόχθο και αγώνα, σε διάστημα μόλις λίγων ετών, την αγκάλιασαν με την εμπιστοσύνη τους εκατοντάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα (βιομηχανίες και όμιλοι μεγάλου βεληνεκούς) όχι μόνο της οικείας Περιφερειακής Ενότητας αλλά και ολόκληρης της επικράτειας. Τα έργα που μας έχουν ανατεθεί μιλούν από μόνα τους. Έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν με κύριο γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας όλα τα αυστηρά πρότυπα που θέτει τόσο το εγχώριο όσο και το ευρωπαϊκό και διεθνές νομικό πλαίσιο. Συνεπώς, δεν ανέχομαι μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από κανένα. Παραμένω ανοιχτός σε κάθε είδους συζήτηση, σε κάθε είδους σχόλιο που στόχο έχει πραγματικά την ενίσχυση μιας πιο «πράσινης» ενέργειας και όχι μια συζήτηση ή ένα σχόλιο που στόχο έχει την προσωπική προβολή κάποιων μέσω της κατασυκοφάντησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων και εντυπώσεων. Τα γραφεία της εταιρείας μου είναι και παραμένουν ανοιχτά σε κάθε καλόπιστο που ενδιαφέρεται ουσιαστικά και όχι προσχηματικά για την «πράσινη οικονομία» και την προστασία του οικοσυστήματος.

Πάντως μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η ανάρτηση του Δικτύου φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροποτάμου, κατά του γνωστού και δραστήριου Τρικαλινού επιχειρηματία, προφανώς καταλαβαίνοντας το λάθος τους κατέβασαν άρον άρον την εν λόγω ανάρτηση, στην οποία εμπλεκόταν το όνομα του.