Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 32ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

 

antamoma_sarakat

 

 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις, είχαν ως στόχο την προβολή στο ευρύ κοινό μέρους της Σαρακατσάνικης παράδοσης καθώς επίσης και να αναβιώσουν μνήμες της ένδοξης ιστορίας της φυλής που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Το φετινό αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου και στη συμμετοχή των Σαρακατσάνων οπλαρχηγών σε αυτή.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνάντηση Νεολαίας Σαρακατσαναίων και διασποράς. Το Σάββατο έγιναν διάφορες εκδηλώσεις και αναπαραστάσεις Σαρακατσάνικων δρώμενων από συλλόγους, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό Σαρακατσάνικο γλέντι.

Ενώ την Κυριακή κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα στη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση της χώρας.

Στην σημερινή εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας και Μιχάλης Ταμήλος,  ο Περιφερειάρχης  Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης  Χρήστος  Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, και πλήθος κόσμου.

 

 

 

.

 

.