Οι γαλάζιοι βουλευτές, οι εκλογές και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Στα «πηγαδάκια» που σχηματίσθηκαν στη Βουλή στο περιθώριο της συζήτησης για την Ουκρανία. Όχι δεν υπήρξε καμμιά συζήτηση για το πού πάει ο Πούτιν ή εάν θα αντέξουν οι ουκρανοί. Αυτά συζητιούνταν μέσα στην Ολομέλεια.

Στα περισσότερα πηγαδάκια νεοδημοκρατών βουλευτών- σύμφωνα με τον Βηματοδότη – κυριαρχούσαν (όσο περίεργο κι αν φαίνεται) οι… εκλογές. Υπήρξε διάσταση απόψεων. Άλλοι έλεγαν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα φέρει τις εκλογές πιο γρήγορα (προέβλεψαν μάλιστα και ημερομηνία εκλογών την… 22α Μαΐου) και άλλοι ότι θα φέρει τις εκλογές αργότερα, ίσως τον Σεπτέμβριο.

Ουδείς όμως προέβλεψε εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Κάποιοι ωστόσο το προχώρησαν ένα βήμα πιο μπροστά αναφέροντας ότι η τελευταία δημοσκόπηση δίνει μια μονάδα πάνω την ΝΔ από την προηγούμενη δημοσκόπηση και ότι σε τέτοιου είδους κρίσεις τονώνονται τα προφίλ των ηγετών, συνεπώς ανοίγει, είπαν, ένα παράθυρο ευκαιρίας.

«Ποιο παράθυρο ευκαιρίας συζητείτε συνάδελφοι;», απάντησαν άλλοι βουλευτές που άρχισαν ευθύς αμέσως τις εξομολογήσεις: Ο ένας μετά τον άλλον γκρίνιαζαν για τις υπέρογκες αυξήσεις και στους δικούς τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου. Εις εξ αυτών (όνομα δεν λέω για ευνόητους λόγους) μάλιστα ανέκραξε: «Μακάρι να γίνουν οι εκλογές προτού να έρθει ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ, γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει».