«Όχι» στην πρόταση ΝΔ για προανακριτική

Απορρίφθηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, η πρόταση της ΝΔ να συγκροτηθεί ΠροανακριτικήΕπιτροπή που θα διερευνούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη για την τιμολόγηση των φαρμάκων και την εν γένει φαρμακευτική δαπάνη τη διετία 2015-2016.

Συνολικά ψήφισαν 267 βουλευτές. Για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην κάλπη βρέθηκαν 238 έγκυρα ψηφοδέλτια και 29 άκυρα. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά 151 βουλευτές και «παρών» δήλωσε ένας βουλευτής.

Στην κάλπη που αφορούσε στον Ανδρέα Ξανθό βρέθηκαν 234 έγκυρα ψηφοδέλτια και 33 άκυρα. «Ναι» είπαν 88 βουλευτές, «όχι» 145 και ένας δήλωσε «παρών».

Στην τρίτη κάλπη, για τον Παύλο Πολάκη, βρέθηκαν 236 έγκυρα ψηφοδέλτια και 31 άκυρα. Υπέρ ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά 149 και ένας δήλωσε «παρών».

Οι διαφορές στα αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός ότι στην κάλπη του κ. Κουρουμπλή βρέθηκαν εννέα ψηφοδέλτια που προορίζονταν για άλλους, στην κάλπη του κ. Ξανθού 12 και στην κάλπη του κ. Πολάκη, εννέα.

Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξαν οι βουλευτές, ο Ευάγγελος Βενιζέλοςκαι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, επέλεξαν κι αυτή τη φορά «άκυρο» ψηφοδέλτιο.

cnn.gr