Κίνημα Αλλαγής: Οι σύνεδροι …δεν θα εκλεγούν -Πρωτοφανείς διαδικασίες στην κεντροαριστερά

Ματαιώνονται τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που ήταν προγραμματισμένες γι’ αυτή την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida στο ιδρυτικό συνέδριο θα πάνε όλοι όσοι είχαν θέσει υποψηφιότητα για σύνεδροι – περίπου 2.500 μέλη του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Ελλάδα.

Ενώ το συνέδριο θα συμπληρωθεί από άλλους 2.500 πολίτες που θα εκπροσωπήσουν τη ΔΗΣΥ, το Ποτάμι, τις άλλες δυνάμεις του χώρου, καθώς και ανεξάρτητες προσωπικότητες. Πρακτικά δηλαδή ακολουθείται η δημόσια πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, σύμφωνα με την οποία οι σύνεδροι θα έπρεπε να βγουν από τρεις δεξαμενές: Κλήρωση ανάμεσα στα μέλη που ψήφισαν τον Νοέμβριο. Συμμετοχή των ανεξάρτητων προσωπικοτήτων του χώρου που στήριξαν την ιδέα του νέου φορέα. Και εκπροσώπηση των κομμάτων και των τάσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη τους. «Όλους αυτούς θέλουμε στο συνέδριο και όχι κομματικά κουκιά», είχε πει  ο επικεφαλής του Ποταμιού και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο iefimerida.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν θετική στην πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, υπήρχαν όμως αντιδράσεις από την πλευρά κάποιων «κομματικών» κυρίως της Χαριλάου Τρικούπη. Τελικά, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της «επιτροπής Βγόντζα» το βράδυ της Τετάρτης, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι συγκρούσεις κομματικών μηχανισμών στην περιφέρεια, αλλά κυρίως η απροθυμία των πολιτών  να πάρουν μέρος στις εκλογές της Κυριακής, αποφασίστηκε να εισηγηθούν στην Πρόεδρο την ματαίωση των εκλογών.

Αυτή η ανοιχτή συμμετοχή αλλάζει, όπως είναι λογικό, τη φύση του συνεδρίου. Το καθιστά πανηγυρικό, δεν θα υπάρξουν ψηφοφορίες, και στην Κεντρική Επιτροπή – και κατά συνέπεια και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο – θα εκπροσωπηθούν αναλογικά όλες οι δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ψηφοφορίες με κομματικές λίστες.  Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου των έξι (Γεννηματά – Θεοδωράκης – Παπανδρέου – Ανδρουλάκης – Καμίνης – Θεοχαρόπουλος) τη Δευτέρα.

iefimerida.gr